anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwrot środków finansowych anulowanego zamówienia przy wcześniejszej spłacie kredytu

MGalanty
#7 Wielbiciel#

Chciałem zapytać w jaki sposób pieniądze są zwracane przy anulowaniu zakupu dokonanego przez allegro PayU i splaceniu kredytu zawartego z bankiem przed anulowaniem zamówienia. 

Kupiłem przez allegro PayU przedmiot na raty. W ciągu kilku miesięcy spłaciłem kredyt.

Następnie anulowalem zamówienie. 

Konsultowałem się z bankiem i rachunek kredytowy jest już zamknięty więc próba zwrotu pieniędzy na ten rachunek się nie powiedzie. 

Jak w takiej sytuacji mogę otrzymać zwrot pieniędzy?

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@MGalanty Czy dobrze rozumiem, że anulowałeś zamówienie po kilku miesiącach od zakupu? Nie zostało ono wcześniej wysłane? Sprzedający może zwrócić środki bezpośrednio na Twój rachunek bankowy. 

oznacz moderatorów

MGalanty
#7 Wielbiciel#

@ko_alka dokladnie tak jak napisałas.

Spłaciłem kredyt, minęło kilka miesięcy od zakupu a produkt nie został jeszcze wysłany. 

oznacz moderatorów

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@MGalanty Jeśli czas na rozpoczęcie dyskusji jeszcze nie minął, to rozpocznij ją tutaj: https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/dyskusje/nowa 

Jeśli minął, to napisz mi proszę numer tego zamówienia i skontaktujemy się ze sprzedającym. 

oznacz moderatorów

MGalanty
#7 Wielbiciel#

@ko_alka 

Dzięki

Rozpocząłem już dyskusję.

Podsyłam też numer zamówienia na wszelki wypadek:

1cbd0b71-fdd7-11ec-9438-797c9ff48fb6

oznacz moderatorów

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@MGalanty Dziękuję, wypowiedzieliśmy się już w tej dyskusji. 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

A jaki był czas realizacji zamówienia, dlaczego tak długo czekałeś?

oznacz moderatorów

MGalanty
#7 Wielbiciel#

Zakup w lipcu 2022,

Szacowana realizacja na przełom listopada/grudnia, potem cykliczne informacje o opóźnieniach 

oznacz moderatorów