Witam, 27 stycznia, zwróciłam produkt i jeszcze nie dostałam zwrotu pieniędzy. Zwrotu dokonałam od razu po otrzymaniu pieniędzy. Eliza
@Client:42455534 przypomnij sprzedawcy , ale Ustawodawca dopuszcza 14 dni
Podaj mi proszę numer zamówienia, natomiast miej na uwadze, że tak jak napisał @mdrogeria to sprzedawca ma 14 dni na zwrot pieniędzy.
Ustawowo ma na to 14 -dni. Allegro pisze tam jakieś bzdety o 2 dniach. W razie czego ustawa zawsze nadrzędna... Jak już naprawdę Ci się śpieszy to weź zwyczajnie napisz, że anulowałaś od razu po zakupie tego i tego dnia. Do tej pory nie dostałaś zwrotu, a system pokazywał że dostaniesz go w 2 dni. Większości sprzedawców takie przypomnienie wystarczy. Niektórzy po prostu robią hurtem zwroty np co 2 tygodnie. Jeśli nie to pozostaje poczekać do końca 14-dniowego terminu i odpalać dyskusję.
Doprecyzuję. Sprzedający powinien zwrócić pieniądze kupującemu w ciągu 7 dni kalendarzowych od dnia otrzymania zwracanego towaru, jednak nie później niż 14 dni od chwili, gdy otrzymał wypełniony przez kupującego formularz zwrotu towaru.
W przypadku anulowania zamówienia, sprzedający powinien dokonać zwrotu pieniędzy w ciągu 2 dni roboczych od anulowania zamówienia.