Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Kupiłam przez allegro pay ponad miesiąc temu spodnie, okazały się za małe więc je odesłałam. Zakup nie został do tej pory opłacony. Ani nie dostałam żadnych pieniędzy aby go opłacić. Z tego co się dowiedziałam sprzedający powinien opłacić produkt a tęgi nie zrobił. Do tej pory przychodzi mi SMS o zbliżającym się terminie. Ja tych spodni nie mam i za nie nie zapłacę. Nie wiem o co chodzi.?czy ktoś może wytłumaczyć?
@Client:41183449 Umowę masz zawartą z Allegro Pay na raty i po odesłaniu towaru, sprzedający ma 14dni na zwrot środków, środki wracają do Allegro Pay i zwiększają twój limit, po takim zwrocie od sprzedającego Allegro wysyła maila, był mail? jeżeli był to środki powinny być a nie było to sprzedający mógł nie zwrócić i wówczas otwierasz dyskusję: https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/dyskusje/nowa
Do czasu zwrotu środków od sprzedającego masz obowiązek spłaty rat, jak przyjdzie czas na ratę, a środki po spłacie od sprzedającego możesz jak masz nadpłatę wypłacić po wypełnieniu w panelu Allegro Pay konta do wypłacenia nadpłaty.
Zapłacić musisz, bo kredyt jest na Ciebie.
Więc odesłałam - co to dokładnie znaczy? Zgłosiłaś zwrot, reklamację czy wrzuciłaś w paczkę i po prostu odesłałaś. W pierwszym przypadku sprzedający ma 14 dni od momentu zgłoszenia zwrotu na odesłanie pieniędzy, oczywiście ma prawo zaczekać do czasu odebrania i sprawdzenia przesyłki. W drugim to wymiana. A w trzecim to nadal Twoje spodnie i zrobiłaś z nimi co chciałaś, w tym, przypadku wysłałaś xD. Jak poprawnie zgłosiłaś zwrot to załóż mu dyskusję. Jak nie odda kasy to po 14 dniach złóż wniosek do POK i kasę odzyskasz. Ale kredyt w międzyczasie spłacać trzeba.
Tak odesłałam produkt robiąc zwrot.minął ponad miesiąc.
To dyskusja i potem POK.
@Client:41183449 pytałaś się sprzedawcy o zwrot pieniędzy? Lepiej spłacić zadłużenie najwyżej później zwrócą nadpłatę.