anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwrot produktu a spłata

Client:41183449
#7 Wielbiciel#

Kupiłam przez allegro pay ponad miesiąc temu spodnie, okazały się za małe więc je odesłałam. Zakup nie został do tej pory opłacony. Ani nie dostałam żadnych pieniędzy aby go opłacić. Z tego co się dowiedziałam sprzedający powinien opłacić produkt a tęgi nie zrobił. Do tej pory przychodzi mi SMS o zbliżającym się terminie. Ja tych spodni nie mam i za nie nie zapłacę. Nie wiem o co chodzi.?czy ktoś może wytłumaczyć?

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

LEW433
#21 Demiurg#

@Client:41183449 Umowę masz zawartą z Allegro Pay na raty i po odesłaniu towaru, sprzedający ma 14dni na zwrot środków, środki wracają do Allegro Pay i zwiększają twój limit, po takim zwrocie od sprzedającego Allegro wysyła maila, był mail? jeżeli był to środki powinny być a nie było to sprzedający mógł nie zwrócić i wówczas otwierasz dyskusję: https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/dyskusje/nowa

Do czasu zwrotu środków od sprzedającego masz obowiązek spłaty rat, jak przyjdzie czas na ratę, a środki po spłacie od sprzedającego możesz jak masz nadpłatę wypłacić po wypełnieniu w panelu Allegro Pay konta do wypłacenia nadpłaty.

oznacz moderatorów

kaliszaneczka-x
#15 Entuzjasta#

Zapłacić musisz, bo kredyt jest na Ciebie.

Więc odesłałam -  co to dokładnie znaczy? Zgłosiłaś zwrot, reklamację czy wrzuciłaś w paczkę i po prostu odesłałaś. W pierwszym przypadku sprzedający ma 14 dni od momentu zgłoszenia zwrotu na odesłanie pieniędzy, oczywiście ma prawo zaczekać do czasu odebrania i sprawdzenia przesyłki. W drugim to wymiana. A w trzecim to nadal Twoje spodnie i zrobiłaś z nimi co chciałaś, w tym, przypadku wysłałaś xD.  Jak poprawnie zgłosiłaś zwrot to załóż mu dyskusję. Jak nie odda kasy to po 14 dniach złóż wniosek do POK i kasę odzyskasz. Ale kredyt w międzyczasie spłacać trzeba.

oznacz moderatorów

Client:41183449
#7 Wielbiciel#

Tak odesłałam produkt robiąc zwrot.minął ponad miesiąc. 

oznacz moderatorów

kaliszaneczka-x
#15 Entuzjasta#

To dyskusja i potem POK.

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

@Client:41183449 pytałaś się sprzedawcy o zwrot pieniędzy? Lepiej spłacić zadłużenie najwyżej później zwrócą nadpłatę.

oznacz moderatorów