anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwrot towaru a splata allegro pay

Aneta-2708
#7 Wielbiciel

Witam , zrobiłam już dawno zwrot towaru ,który zakupiłam z allegro pay. Teraz dostaje wiadomości żeby spłaci raty allegro , ale ja ten towar dawno zwróciłam . Więc nie mam za co płacić . Co teraz ? Mam zapłacić te raty i sprzedawca mi zwróci te pieniądze ? 

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

matt_rose
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

Cześć @Aneta-2708, podaj proszę numer zamówienia, którego dotyczy zwrot, sprawdzę wtedy zwrot wpłaty od sprzedającego. Zwrot zamówienia, nie jest równoznaczny z odstąpieniem od umowy Allegro Pay i należy ją terminowo uregulować. Więcej na temat zwrotu zamówienia z Allegro Pay przeczytasz w tym artykule

Mateusz
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

Aneta-2708
#7 Wielbiciel

619ddda0-ed39-11f0-a863-ef049b4754f6

oznacz moderatorów

la_nika
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Aneta-2708 sprzedający zlecił zwrot, ale został on anulowany, 
W tej sytuacji możliwie jak najszybciej spłać proszę ten zakup w Allegro Pay, abyśmy nie naliczali dalej odsetek, następnie zgłoś ten problem sprzedającemu (w zakładce Moje zakupy, w szczegółach zamówienia znajdziesz przycisk zgłoś reklamację lub problem").
Gdy sprzedający zwróci Ci tę wpłatę, na saldzie Allegro Pay postanie nadpłata, którą będziemy mogli wypłacić na Twoje konto (upewnij się proszę, że masz je uzupełnione w Panelu - Opcje > Rozliczenia i dokumenty >Zarządzanie nadpłatami).  

Monika
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów