anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwrot towaru

Client:108816846
#7 Wielbiciel#

Ej siema mam pytanie jak nie odbiorę paczki z paczkomatu to wróci normalnie do sprzedawcy i czy sprzedawca wyślę zwrot pieniędzy bo ja ją zwróciłem zanim sprzedawca ją nadał, oczywiście poinformowałem o tym sprzedawcę ale nie było żadnych odpowiedzi. Doradzie coś bo jestem cały zestresowany 

I jeśli to pomoże to kupiłem książkę od dużej księgarnii 

oznacz moderatorów
13 ODPOWIEDZI 13

mdrogeria
#21 Demiurg#

@Client:108816846 po ludzku tak to powinno wyglądać , ale ze strony prawnej to co zamierzasz zrobić jest niewywiązaniem się z umowy , decyzja należy do sprzedawcy .

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#12 Orędownik#

@mdrogeria dlaczego jest to niewywiązanie się z umowy, przecież kupujący zrobił zwrot, przed nadaniem paczki🤔, to jest błąd sprzedającego

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Czy co mam nie odbierać tej paczki z paczkomatu? Bo powinna na pewno wróci do niego ,tylko ciekawe czy zwrot pieniędzy sprzedawca wyślę 

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#12 Orędownik#

@Client:108816846  paczka wróci do sprzedawcy, a kasę musi Ci oddać, tylko, że ma na to 14 dni

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

No a prawo nie będzie po mojej stronie w tym przypadku? No bo przecież zwróciłem książkę zanim sprzedawca ją nadał i to jest już tak że to jest z powrotem jego właściwość i należy mi się zwrot pieniędzy?

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#12 Orędownik#

@Client:108816846  prawo jest po Twojej stronie, to sprzedający popełnił błąd i musi Ci oddać kasę

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Dzieki wariacie tylko ciężko się z nim dogadać, w ogóle nie odpisuje na wiadomości ani maile 

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#12 Orędownik#

@Client:108816846  jak nie odda do 14dni, to otworzysz dyskusję, a tam ma 24h na odpowiedz

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

A tak czystej ciekawości gdzie mam otworzyć tą dyskusję? Bo sorry że pytam ale pierwszy raz jestem takiej sytuacji 

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#12 Orędownik#
oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@KOGIEL_T nie , sprzedający nie popełnił błędu , zgłoszenie zwrotu jak sama nazwa wskazuje nie obliguje sprzedawcy do przerwania procesu realizacji zamówienia , niemniej może to zrobić , zwrot to zwrot czyli podjęcie przesyłki i jej odesłanie , inaczej wygląda to w przypadku ANULOWANIA ! , ale nie jest to tematem wątku 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@Client:108816846 Nie musisz odbierać, paczka wraca do sprzedającego, musisz odstąpić od umowy zakupu, klikasz w zwrot, sprzedający od tego momentu ma 14dni max na zwrot śrdoków.

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

No właśnie wczoraj kliknąłem zwrot ,jeszcze zanim sprzedawca ją nadał ale skoro mówisz że nie muszę jej odbierać to tak zrobię 

oznacz moderatorów