Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Ej siema mam pytanie jak nie odbiorę paczki z paczkomatu to wróci normalnie do sprzedawcy i czy sprzedawca wyślę zwrot pieniędzy bo ja ją zwróciłem zanim sprzedawca ją nadał, oczywiście poinformowałem o tym sprzedawcę ale nie było żadnych odpowiedzi. Doradzie coś bo jestem cały zestresowany
I jeśli to pomoże to kupiłem książkę od dużej księgarnii
@Client:108816846 po ludzku tak to powinno wyglądać , ale ze strony prawnej to co zamierzasz zrobić jest niewywiązaniem się z umowy , decyzja należy do sprzedawcy .
@mdrogeria dlaczego jest to niewywiązanie się z umowy, przecież kupujący zrobił zwrot, przed nadaniem paczki🤔, to jest błąd sprzedającego
Czy co mam nie odbierać tej paczki z paczkomatu? Bo powinna na pewno wróci do niego ,tylko ciekawe czy zwrot pieniędzy sprzedawca wyślę
@Client:108816846 paczka wróci do sprzedawcy, a kasę musi Ci oddać, tylko, że ma na to 14 dni
No a prawo nie będzie po mojej stronie w tym przypadku? No bo przecież zwróciłem książkę zanim sprzedawca ją nadał i to jest już tak że to jest z powrotem jego właściwość i należy mi się zwrot pieniędzy?
@Client:108816846 prawo jest po Twojej stronie, to sprzedający popełnił błąd i musi Ci oddać kasę
Dzieki wariacie tylko ciężko się z nim dogadać, w ogóle nie odpisuje na wiadomości ani maile
@Client:108816846 jak nie odda do 14dni, to otworzysz dyskusję, a tam ma 24h na odpowiedz
A tak czystej ciekawości gdzie mam otworzyć tą dyskusję? Bo sorry że pytam ale pierwszy raz jestem takiej sytuacji
@KOGIEL_T nie , sprzedający nie popełnił błędu , zgłoszenie zwrotu jak sama nazwa wskazuje nie obliguje sprzedawcy do przerwania procesu realizacji zamówienia , niemniej może to zrobić , zwrot to zwrot czyli podjęcie przesyłki i jej odesłanie , inaczej wygląda to w przypadku ANULOWANIA ! , ale nie jest to tematem wątku
@Client:108816846 Nie musisz odbierać, paczka wraca do sprzedającego, musisz odstąpić od umowy zakupu, klikasz w zwrot, sprzedający od tego momentu ma 14dni max na zwrot śrdoków.
No właśnie wczoraj kliknąłem zwrot ,jeszcze zanim sprzedawca ją nadał ale skoro mówisz że nie muszę jej odbierać to tak zrobię