anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwrot towary przed jego wysłaniem

Admistad
#7 Wielbiciel

Dzień dobry, mam taką sytuacje, że nie mam kontaktu do sprzedającego, wysłałem zapytanie o produkt, który zakupiłem 4 stycznia i do tej pory nie otrzymałem dopowiedzi. Zakup jest opłacony przez allegro pay i oczekuje na nadanie, jednak nie moge go już anulować, co najwyżej mam opcje "Zwróć Zakup" z tym, że zakup nie został nawet wysłany do mojego inpostu. Czy jeśli zaznacze opcje Zwróć zakup i po prostu nie odbiore go w Inpost to przesyłka automatycznie wróci do nadawcy i zostanie zwrócona kwota ?

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

gdvorek
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@Admistad 

Możesz zwrócić produkt i sprzedający ma 14 dni na zwrot pieniędzy. Pamiętaj, że umowę w Allegro Pay powinieneś opłacić zgodnie z terminem płatności. Jeśli w między czasie sam opłacić umowę w Allegro Pay to pieniędze pojawią się w nadpłatach z możliwością ich wypłacenia.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów

Admistad
#7 Wielbiciel

@gdvorek 
Witam, dziękuje za odpowiedź.
Sprzedający skontaktował się ze mną i powiedział, ze produkt który kupiłem jest uszkodzony i on zwraca mi pełną kwote która została zapłacona bo nie wyśle takiego produktu.

Czy ja musze wykonywać w takim przypadku jakieś czynności czy on to zwróci na Allegro Pay ? Pierwsza spłata przypada na 6 lutego więc jest jeszcze troche czasu 

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@Admistad 

Jeśli zwróci pełną kwotę to ona wpłynie na umowę Allegro Pay i ją spłaci. Natomiast proponuję odezwij się do nas jutro i podaj numer zamówienia to sprawdzimy czy sprzedający zrobił zwrot. 

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów