anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwrot

Client:103179744
#9 Pomysłodawca

Witam. Pierwszy raz mam problem nigdy nie miałam problemu z inpostem. 

Zamówiłem paczkę akcesoria na bal kup do 13.00 (wtorek )bedzie  na drugi dzien (sroda)  . Zakup zrobiłem przed 13 i powinna byc na drugi dzien allegro smart. Ale nie przyszla dzwoniłem za paczka ze mi zależy i nic to nie dało inposcie kazali mi zostawic paczkę i wroci nadawcy wziąłem  na spłaty czy oddadzą mi kase czy mam nauczke i musze spłacić to 

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11

Halfrunt
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Należy jeszcze odstąpić od umowy u sprzedawcy, skąd on ma wiedzieć że nie chcesz już tej paczki, a później sprawdzać czy ten zwrócił środki na allegro pay 

oznacz moderatorów

#9 Pomysłodawca

Nie chce tej paczki czyli zwrot mam dac przy zamówieniu?

oznacz moderatorów

Halfrunt
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Tak, trzeba zrobić tak zwany Zwrot i nie odbierać paczki, niech ona wróci. 

oznacz moderatorów

#9 Pomysłodawca

Teraz kliknąłem zwrot bo nie wiedziałem  przyczynę dałem nie na czas bo przyszla po 13 czwartek to juz nie byla mi potrzebna mam nadzieję ze dobrze zrobiłem 

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:103179744 @Pamiętaj tylko że czas dostawy podany w ofercie to tylko i wyłącznie przewidywany czas dostawy. Nie gwarantowany. 

oznacz moderatorów

#9 Pomysłodawca

Ja dobrze wiem ale tak jak pisałem wyzej pierwszy raz tak miałem bo duzo zamawiamy i jak kup do 12 czy 13 allegro smart to jest na drugi dzień to jednorazowa sytuacja 

oznacz moderatorów

#9 Pomysłodawca

A moze byc tak ze bede musiał to spłacić?? Nawet nie mają tej paczki

oznacz moderatorów

pecela
#20 Guru ⭐⭐

@Client:103179744

Umową kredytu jest niezależna od umowy zakupu. Kredytodawcy nie interesuje, czy za pieniędze z kredytu dokonasz zakupu, czy spuścisz je w kiblu. Jego interesuje tylko to, czy kredyt jest spłacany.

A jeżeli chodzi o czas doręczenia przesyłki w usłudze Allegro Paczkomaty Inpost i Allegro Kurier Inpost, to te usługi nie mają gwarantowanego terminu doręczenia i nie są to usługi kurierskie w rozumieniu art 3 pkt 19 ustawy prawo pocztowe. 

oznacz moderatorów

#9 Pomysłodawca

Ok Dziekuje za informację 

oznacz moderatorów

Halfrunt
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Tak lub nie, to zależy kiedy sprzedający zwróci środki, jeśli przed rozliczeniem to nie, jeśli później to będzie nadpłata do odebrania. 

oznacz moderatorów

#9 Pomysłodawca

Bardzo Dziekuje za pomoc i odpowiedzi. Pozdrawiam bede czekac jak sie rozwiąże sytuacja  najwyżej nauczkę bede miał Pozdrawiam 

oznacz moderatorów