Moje konto zostało trwale zawieszone. Na koncie miałem przypisane karty podarunkowe Allegro.
Zgodnie z regulaminem w przypadku zawieszenia konta bieg terminu ważności kart powinien ulec zawieszeniu. W praktyce jednak środki przepadły.
Chciałbym zapytać, w jaki sposób mogę odzyskać pieniądze z kart podarunkowych, skoro są to środki, które zostały przeze mnie opłacone?
Czy ktoś był w podobnej sytuacji i udało się odzyskać środki?
Zastanawiam się do jakich instytucji mogę to zgłosić
Będę wdzięczny za informacje, jakie kroki można podjąć.
@0708 Przykro mi, ale w sprawie blokady konta napisz do nas przez formularz kontaktowy. Tylko w ten sposób nasz dział bezpieczeństwa będzie mógł to zweryfikować. Nasz zespół jest do Twojej dyspozycji, więc w razie potrzeby, pomoże.
Dostałem odpowiedź, że moje konto jest trwale zawieszone i nie oddacie środków na kartach podarunkowych, które są moją własnością.
zgłoszenie 58415596
@0708 Z tego co widzę dział bezpieczeństwa przekazał Ci wszystkie informację w mailu. (łącznie z tym, dlaczego nie masz możliwości skorzystania z kart podarunkowych) Jest to związane z Twoją blokadą konta. Nie mam jak rozwiązać Twojej sprawy na forum. Takie sytuacje możesz wyjaśnić wyłącznie w wiadomości email.
Zgodnie z obowiązującym prawem środki na kartach są moną własnością i allegro nie może ograniczać dostępu. To jest oszustwo
@N_Nitka28 dlaczego nie oddacie pieniędzy które są na kartach podarunkowych , przecież to nie są wasze pieniądze
@0708 Proszę Cię kontynuuj korespondencję w wiadomości email. Tam znajdziesz wszystkie informację dotyczące tej sytuacji.
Nie rozumiem? Mam prawo dzielić się opinią i doświadczeniami we współpracy z allegro z innymi użytkownikami. Rozumiem, że wasze postępowania mogą być negatywnie odebrane, ale dojrzała firma powinna być otwarta nawet na negatywny feedback.
@0708 Jasne, że możesz. Ale ja niestety nie jestem w stanie rozwiązać Twojej sprawy na forum.
Ja nie piszę na forum z prośbą o pomoc. Piszę do użytkowników, żeby uświadomić ich o procedurach Allegro i czego mogą się spodziewać w podobnych okolicznościach
Zaraz i tu będę zablokowany