Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry,
Zakupiłam u 6 książeczek z zadaniami dla dzieci - koszt 50,10zł. W ofercie widziałam brak smarta i przesyłkę od 18,99, Inpost 25,99. Po otrzymaniu przesyłki zauważyłam, że policzono za przesyłkę do paczkomatu 60,99, co jest wręcz absurdem. Nie zauważyłam tak wysokiej kwoty opłacając zamówienie ponieważ realizowałam kilka zamówień jednocześnie. Jestem skłonna zapłacić za koszt jednej przesyłki, ale nie za każdą oddzielnie do każdej książeczki. Proszę o odpowiedź co teraz. Czy mam zwrócić całość zakupu by otrzymać pełen zwrot zapłaconego towaru i kosztów wysyłki? Koszt przesyłki jest niewspółmierny do kosztów zakupu. Proszę o podpowiedź co mogę zrobić w tej sytuacji.
@FINTERRY nie wygląda to na zwielokrotnienie przesyłek tylko dopłatę do kolejnej sztuki , zwrot to jedyna doga do odzyskania kasy
czy jeśli zrobię zwrot otrzymam te całość kosztów wysyłki, którą zapłaciłam?
@FINTERRY tak, bo sprzedawca musi zwrócić koszta wysyłki do ciebie. Przy okazji to on będzie do tyłu na 60,99
@FINTERRY tak , jeśli to był najniższy koszt jaki miałaś do wyboru
@FINTERRY daj link do ofert ? jeśli to jest dodatkowy koszt sztuki w paczce to sprzedawca Ci tego nie odda, a odda najniższą cenę dostawy z oferty, sprawdź czy też nie masz zwrotu na swój koszt ? bo możesz nie mieć książek a i tak być w plecy 50 zł 😄
Art. 33. Jeżeli konsument wybrał sposób dostarczenia towaru inny niż najtańszy
zwykły sposób dostarczenia oferowany przez przedsiębiorcę, przedsiębiorca nie jest
zobowiązany do zwrotu konsumentowi poniesionych przez niego dodatkowych
kosztów.
@kostas11 UK mówi jasno - najniższy koszt dostarczenia NIE DOSTAWY
@FINTERRY ok , nie Wybrałaś najniższego kosztu dostarczenia . Jeśli był to zakup konsumencki sprzedawca ma Ustawowy obowiązek zwrócić Ci wszystkie środki poniejszone o różnicę pomiędzy 25,99 , a 18,99
@FINTERRY To jest efekt nie przeczytania zakładki "dostawa"
Przy wypełnianiu formatki zwrotu pokazuje mi tylko kwotę zwrotu za książeczki. Za przesyłkę już nie.
@FINTERRY obowiązek pokrycia kosztu dostarczenia przez przedsiębiorcę regulują zapisy w UK ,