anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Allegro 2 razy zakończyło dyskusje i nie zwrócono mi środków za zaginioną paczkę

dziadzia_mem
#7 Wielbiciel

Allegro dwa razy zakończyło mi dyskusję i nie zwrócono mi środków przez ponad dwa miesiące. Paczka została wysłana do sprzedającego zgodnie z obowiązującym regulaminem w terminie 14 dni za pomocą Allegro one box. Niestety kurier zagubił paczkę i do tej pory paczka się nie znalazła łącznie z zawartością. Allegro każe mi sprawdzać potwierdzenie odbioru przez sprzedającego jakbym ja miał jakikolwiek wpływ jako kupujący na to co otrzymał sprzedający. Sprzedający twierdzi że paczki nie otrzymał Allegro twierdzi że paczka została dostarczona A klient pozostaje bez środków ponieważ nikt nie zwrócił mi moich pieniędzy. Jestem zbulwersowany sytuacją ponieważ drugi raz dyskusje miałem założoną i drugi raz Allegro zakończyło dyskusję samoistnie nie rozwiązując problemu czyli nie zwracając mi moich pieniędzy. Według mnie zgodnie z ustawą o ochronie praw konsumentów ktoś tu ewidentnie łamie polskie prawo zastanawiam się czy nie zgłosić sprawy do rzecznika praw konsumenta.

oznacz moderatorów
1 ODPOWIEDŹ 1

pecela
#20 Guru ⭐⭐

@dziadzia_mem

W takim nadawca powinien zgłosić reklamację do przewoźnika z tytułu zaginięcia przesyłki. Trzeba tylko poczekać 30 dni od dnia nadania, bo taki jest wymóg prawny.

A Allegro Protect tu nie pomoże, nie obejmuje ono zaginięcia przesyłki w transporcie. 

oznacz moderatorów