Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć, 10 października odebrałem paczkę. Produkt nie spełniał moich oczekiwać, więc go zwróciłem. 11 października kurier odebrał paczkę i status od tego czasu się nie zmienił. (Numer zwrotu: 6XMJ/2025)
14 i 15 października kontaktowałem się z Allegro na infolinii, że paczka "się zawiesiła" i dlaczego dalej ZWROT nie został dostarczony do Sprzedającego.
Od 15 października Allegro już mailowo informowało mnie, że wyjaśniają szczegóły mojej paczki i proszą o cierpliwość.
17 października Allegro wciąż szukało zagubionej przesyłki.
21 października Allegro wymyśliło bajkę! Oto ona: Udało mi się ustalić, że sprzedający nadał dwie paczki na jednym numerze listu przewozowego.
W związku z tym, obie paczki zwróciliśmy do nadawcy.
Co jest kłamstwem. Poprosiłem o numer nadania paczki do śledzenia. Otrzymałem numer 29617528303, następnego dnia dopiero dowiedziałem się, że to DHL. Oczywiście w bazie DHL takiej paczki NIE MA.
23 października Allegro ustala z przewoźnikiem czy numer jest poprawny.
24 października Allegro wciąż weryfikuje z oddziałem gdzie jest ta paczka.
Do dziś 29 października wciąż nie mam odpowiedzi gdzie i dlaczego paczka/zwrot został zgubiony. Allegro nie widzi problemu, a nawet próbowało zrzucać winę na sprzedawcę (rzekome dwa listy przewozowe, był tylko jeden)
@paluch1989 a jak byś zamówił InPostem to masz 99,99 % że zwrot dotrze do sprzedawcy na drugi dzień 😄
@kostas11 uważałbym z tym InPostem tylko oni potrafią zgubić 20 zwrotów w miesiącu 😉
Ogólnie nadania zwrotów bez etykiety generują większość zagubionych przesyłek niezależnie od przewoźnika.
@sl-aw-ek nigdy a to nigdy anie zwrot do mnie ani te co ja wysyłałem nie zaginął, tak samo żadne wysłane paczki do klientów od lat żadna nie zginęło ani się nie uszkodziła, jedne miałem incydent ale to zalanie paczki na frachcie ( dostałem protokół szkody )
@paluch1989 "21 października Allegro wymyśliło bajkę! Oto ona: Udało mi się ustalić, że sprzedający nadał dwie paczki na jednym numerze listu przewozowego. "
Czy zwrot nadałeś w tym samym opakowaniu i z tą samą etykietą? Jeśli tak to już wiesz dlaczego wsiąkł.
To samo opakowanie, etykieta przekreślona. Napisany został kod zwrotu na opakowaniu, a pracownica Zabki, gdzie nadałem zwrot przykleiła coś na paczkę.
@paluch1989 etykiety się zrywa nie może być na paczce żaden kod kreskowy bo skaner go złapie i masz problem 😄
@paluch1989 nie ma czegoś takiego jak przekreślona etykieta, jeśli kod kreskowy znajduje się na paczce i nawet jest przekreślony to dalej można go zeskanować - i to jest prawdopodobny problem.
@kostas11 kwestia kategorii i ilości zwrotów, ja w "dobrym" okresie potrafię odebrać 20-30 zwrotów dziennie z czego 2-3 nie są "moje" z różnych przyczyn. Czasami coś z tego przepadnie - w grudniu ZAWSZE chociaż sztuka.
Takich rozwalonych w trakcie dostawy było kilka ale zwykle zawartość cała, raz tylko przejechali przesyłkę samochodem i odbił się bieżnik opony na towarze 🤣
Dałeś mi do myślenia swoim komentarzem. 10/10 BINGO.
@paluch1989 pisz reklamację do allegro jako wykonawcy zwrotu w ramach smart na etykiecie jest allegro i przewoźnik jako nadawca i odbiorca nie masz ani prawa składać reklamacji do przewoźnika ani nie jesteś stroną wykonania usługi. Niech sobie allegro wyjaśnia a tobie odda kasę, takie roszczenie wpisz do reklamacji.
@paluch1989 tak, przesyłka została źle zeskanowana po starej etykiecie. Obecnie wyjaśniamy z oddziałem, w którym paczka powinna być, czy fizycznie się w nim znajduje. Jak tylko będziemy mieli dalsze informacje wrócimy do Ciebie z informacją w prowadzonej korespondencji.
Jeżeli chodzi nr przesyłki, to dla usługi Allegro Delivery powinien się on zaczynać od AD. Po nr od DHL eCommerce, nie ma możliwości śledzenia, bo formalnie to nie ich przesyłka.
Jeżeli chodzi o zaginięcie, to zgodnie z rozporządzeniem w sprawie reklamacji usługi pocztowej, można je zgłosić nie wcześniej niż po upływie regulaminowego terminu, po upływie którego przesyłkę uznaje się za zaginioną. U wszystkich przewoźników jest to 30 dni, więc zgłosić zaginięcie będziesz mógł dopiero 10 listopada (1 listopad to święto, więc dodajesz 1 dzień). Przewoźnik nie ma w tej kwestii w zasadzie nic do gadania, terminów wynikających z przepisów prawa, nie można zmienić w drodze umowy czy regulaminu.
@paluch1989 pracownice przyklejają znaczki informujące, że ma wydać zwrot kurierowi (to żeby nie pomylić z tymi, co ma wydać klientom).
Kurier widział etykietę, jakiś przekreśleń nie zauważył, więc niczego nie nakleił, więc masz klops. Nie można zostawiać na opakowaniu starych etykiet.
@paluch1989 google - formularz kontaktowy allegro - kupujący - reklamacja usługi zwrotu w smart lub jeśli sam nadawałeś i opłacałeś zwrot to reklamacja do przewoźnika