anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Allegro Family - brak opcji "poproś o zakup" dla członków grupy w aplikacji mobilnej

MAMY ROZWIĄZANIE!
Client:103301650
#8 Zapaleniec#

Zniknęła mi funkcjonalność prośby o zakup. Czy to awaria czy zmiany, które umknęły mojej uwadze?

oznacz moderatorów
26 ODPOWIEDZI 26
a_engler
#2 Obserwator#

Nie wiem czy widać ten "brak sensu" w sytuacji gdy członek rodziny (np. dziecko) chciałby poprosić o zakup wybranej przez siebie oferty, a nie dysponuje w danym momencie środkami. Kolejnym przykładem jest sytuacja, gdy członek rodziny wybiera towar potrzebny wszystkim w domu i prosi innego uczestnika grupy family, który posiada pakiet SMART o zakup. Oczywiście można podać wiele innych sytuacji, gdzie usunięta funkcja nadal pomaga.

oznacz moderatorów
Client:73742591
#2 Obserwator#

Od jakiegoś czasu również doprowadza mnie i męża brak przycisku "poproś o zakup" do szału. Teraz biedak dostaje linki i muszę z nim siedzieć by w odpowiedniej ilości, z komentarzem itd zamówić. Po za tym linki giną wśród innego spamu. Przycisk "poproś o zakup" był dla mnie prawie że niezbędny i nalegalabym na przywrócenie tej funkcjonalności. Przez taką głupotę z mojej strony zmniejszyła się ilość zamawianych rzeczy, bo teraz mogę 2 razy przemyśleć wydatek, a nie tylko raz przy naciśnięciu guziczka 😁

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

Mi nie pomaga ale każdy ma swoje przyzwyczajenia, Mi wystarczy jak podadzą nr oferty i wystarczy a działa podobnie

oznacz moderatorów
#8 Zapaleniec#

Jak podanie nr oferty rozwiązuje ten problem? Jak działa podobnie?

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

Proste, każdy możesz szukać co che podsyła nr oferty i ten co ma Smarta kupuje.

oznacz moderatorów
#8 Zapaleniec#

Właśnie nie. Jeśli prosisz o zakup, to może go zrobić osoba z aktywnym smartem.

Nie wyobrażam sobie wysyłać teraz listy linków, by mi to ktoś kupił.. 

Pozostaje porzucić apke i korzystać z przeglądarki?

oznacz moderatorów
Client:44110630
#7 Wielbiciel#

Bardzo szkoda. Była to wygodna i przydatna rzecz. Osoba z rodziny prosiła o konkretną rzecz i nie musiałam się zastanawiać czy na pewno o tą ofertę chodzi, tylko mogłam od razu zamawiać. 

oznacz moderatorów