Cześć!
13 stycznia 2026 roku Allegro uruchomiło nową metodę płatności - Allegro Klik. To rozwiązanie dla osób, które mają konto w PKO Banku Polskim i korzystają z aplikacji IKO oraz aplikacji Allegro.
Żeby móc z niej korzystać, trzeba powiązać konto bankowe z kontem Allegro.
Kto może skorzystać z Allegro Klik ❓
Z Allegro Klik możesz skorzystać, jeśli:
Jak powiązać konta i aktywować Allegro klik ❓
📱 W aplikacji IKO:
Po tym bank przeniesie Cię do aplikacji Allegro.
📱 W aplikacji Allegro:
Na koniec w aplikacji IKO:
potwierdź powiązanie konta bankowego z kontem Allegro.
Jakie są korzyści ❓
Po aktywacji Allegro Klik:
Jak zapłacić Allegro Klik ❓
Gotowe - po zakupie na konto w PKO BP wraca od 1 do 3% wartości zamówienia!
W tym artykule dowiesz się więcej, czym jest i jak działa Allegro Klik.
Warunki cashback
Mam Allegro klik, w aplikacji działa, na stronie jest jako nowość, ale niedostępna, dlaczego?
@dotka765 Allegro Klik jest dostępne tylko w aplikacji Allegro.
Widzę odpowiedź użytkownikowi @kotkot13, który pyta o płatności na stronie www, że opcja jest dostepna w formularzu dostawy i płatności, gdy pytam o to samo, dostaję odpowiedź, że tylko w aplikacji, to jak to jest? I kiedy będzie dostępna ta płatność na stronie w komputerze?
Próbowałem przed chwilą, opcja się wyświetla ale nie można jej wybrać, pisze że płatność jest niedostępna. Jest nawet napisane że tylko w apce.
Także, dziękuję nie mam zamiaru dać się zmusić do używania jakiejś dennej apki.
Jak czegoś nie można użyć jak normalni ludzie na stronie www to dla mnie nie istnieje.
To samo z tymi waszymi kuponami rabatowymi "tylko w apce", latają mi w koło kaktusa.
Potwierdzam, że usługa Allegro Klik jest dostępne tylko w aplikacji Allegro. Zachęcam do jej zainstalowania i przetestowania.
@kotkot13, szanujemy to, że lata Ci to "koło kaktusa", nie ma obowiązku przecież instalowania aplikacji. Natomiast są akcje, promocje, które tego wymagają zgodnie z ich regulaminem.
Opowiadasz głupoty Klik działa tylko przez app
@ebayern Tak- Allegro Klik działa wyłącznie w aplikacji.
Witam.
Czy Allegro planuje wdrożenie Allegro Pay dla 2 osób (kupujących, osoby prywatne) z tym samym kontem bankowym?
Co w takim przypadku z Allegro Klik?
@wiola_hhmm czy masz na myśli to, że sam limit będzie przypisany do dwóch osób czy może to, że weryfikacja do Allegro Pay dla jednej osoby będzie możliwa przez wspólne konto?
Mam na myśli, że ja mam Allegro Pay, a współwłaściciel tego samego konta bankowego już nie może mieć aktywowanego Allegro Pay.
@wiola_hhmm na ten moment nie mam informacji o planach zmian, które umożliwiałyby uruchomienie usługi dla dwóch osób posiadających ten sam rachunek bankowy.
A szkoda. Jeśli mogłabym to bardzo proszę o wpisanie tego na listę pomysłów zmian do wdrożenia, o ile taka istnieje :). Dziękuję
Pewnie, przekazałem Twoją sugestię do odpowiedniego zespołu.
Witam, chciałam aktywować allegro klik ale już po przekierowaniu przez bank na stronę allegro przy nadawaniu kodu PIN mam komunikat,że potrzebny polski numer telefonu..a wszędzie wpisany mam numer z sieci Orange..i nie wiem co z tym zrobić, próbowałam juz kilka razy i staję zawsze w tym samym miejscu
W tej sprawie skontaktuj się z nami przez formularz kontaktowy. Sprawdzimy Twoje dane i pomożemy w aktywacji usługi Allegro Klik.