Cześć!
13 stycznia 2026 roku Allegro uruchomiło nową metodę płatności - Allegro Klik. To rozwiązanie dla osób, które mają konto w PKO Banku Polskim i korzystają z aplikacji IKO oraz aplikacji Allegro.
Żeby móc z niej korzystać, trzeba powiązać konto bankowe z kontem Allegro.
Kto może skorzystać z Allegro Klik ❓
Z Allegro Klik możesz skorzystać, jeśli:
Jak powiązać konta i aktywować Allegro klik ❓
📱 W aplikacji IKO:
Po tym bank przeniesie Cię do aplikacji Allegro.
📱 W aplikacji Allegro:
Na koniec w aplikacji IKO:
potwierdź powiązanie konta bankowego z kontem Allegro.
Jakie są korzyści ❓
Po aktywacji Allegro Klik:
Jak zapłacić Allegro Klik ❓
Gotowe - po zakupie na konto w PKO BP wraca od 1 do 3% wartości zamówienia!
W tym artykule dowiesz się więcej, czym jest i jak działa Allegro Klik.
Warunki cashback
Mam Allegro klik, w aplikacji działa, na stronie jest jako nowość, ale niedostępna, dlaczego?
@dotka765 Allegro Klik jest dostępne tylko w aplikacji Allegro.
Widzę odpowiedź użytkownikowi @kotkot13, który pyta o płatności na stronie www, że opcja jest dostepna w formularzu dostawy i płatności, gdy pytam o to samo, dostaję odpowiedź, że tylko w aplikacji, to jak to jest? I kiedy będzie dostępna ta płatność na stronie w komputerze?
Próbowałem przed chwilą, opcja się wyświetla ale nie można jej wybrać, pisze że płatność jest niedostępna. Jest nawet napisane że tylko w apce.
Także, dziękuję nie mam zamiaru dać się zmusić do używania jakiejś dennej apki.
Jak czegoś nie można użyć jak normalni ludzie na stronie www to dla mnie nie istnieje.
To samo z tymi waszymi kuponami rabatowymi "tylko w apce", latają mi w koło kaktusa.
Potwierdzam, że usługa Allegro Klik jest dostępne tylko w aplikacji Allegro. Zachęcam do jej zainstalowania i przetestowania.
@kotkot13, szanujemy to, że lata Ci to "koło kaktusa", nie ma obowiązku przecież instalowania aplikacji. Natomiast są akcje, promocje, które tego wymagają zgodnie z ich regulaminem.
Opowiadasz głupoty Klik działa tylko przez app
@ebayern Tak- Allegro Klik działa wyłącznie w aplikacji.