anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Allegro lokalnie nie odebrana paczka

Client:101344707
#1 Nowicjusz

Witam, w grudniu kupilam przedmiot na Allegro lokalnie, ale nie zdażyłam odebrac go z paczkomatu. Paczka wrocila wiec do sprzedajacego ktory odebral ją, napisalam w dyskusji żeby mi ja odeslal na moj koszt lub zwrocil pieniadze. Sprzedajacy napisal ze zwrotu nie przyjmije i niech Allegro odda mi pieniadze. Kilka dni temu wystawil ten przedmiot ponownie na sprzedaż. Sprzedajacy wiec nie chce odeslac ani zwrocic pieniedzy. Co mam zrobic w takim przypadku?

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Poproś w dyskusji o pomoc pracownika Allegro. 

oznacz moderatorów

Client:101344707
#1 Nowicjusz

Prosiłam, pisza ze prosza sprzedajacego o ustalenie ze mna formy ponownej wysylki przedmiotu.

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:101344707 wygeneruj kod nadania np. w apce inpostu i podeślij sprzedającemu. 

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka Allegro Gadane

@Client:101344707 poprosiłam o wypowiedź naszego pracownika i przedstawienie Wam opcji na rozwiązanie tego problemu. 
Sprzedający może zasilić swoje saldo kwotą potrzebną na zwrot dla Ciebie albo możesz wygenerować etykietę i przesłać mu kod nadania, ponieważ w tej sytuacji koszt ponownej wysyłki będzie po Twojej stronie, a wykorzystany już kod nadania z Allegro Lokalnie nie zadziała. 
Poczekaj proszę na naszą wypowiedź w dyskusji, później na stanowisko sprzedającego, czy zwraca środki, czy wyśle przedmiot jeszcze raz. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Pomyliłaś Allegro. Na lokalnym nie zasili swojego salda. Może czekać aż ktoś inny coś kupi przez tego samego posrednika płatności co może potrwać lub zwrócić na konto/blikiem na telefon.

la_nika

@AnnaG-Antyki nie pomyliłam 🙂 Tutaj artykuł o tym jak zasilić swoje saldo kwotą potrzebną na zwrot na Allegro Lokalnie. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

OOO to musi być nie dawna zmiana, bo nieraz się z tym nagimnastykowałam. To dobra wiadomość. Dzieki 🙂

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Ma prawo nie przyjąć zwrotu- tu ma rację. Jednak przedmiot nadal należy do Ciebie. Powinnaś opłacić ponowną wysyłkę i powinien Ci go wysłać. Jeśli odmawia Ci Twojego przedmiotu to jest to juz solidna podstawa do zgłoszenia przywłaszczenia. Ja bym go najpierw postraszyła w dyskusji policją oraz dała konkretny termin na wywiązanie sie z umowy, a jak nie zadziała to naprawdę zgłosiła. Takich należy tępić, a policjant pewnie na łatwe poprawienie statystyk też nosem zbytnio kręcić nie będzie. Tu w odróżnieniu od oszustw na blika ma klienta na widelcu...