Witam, w grudniu kupilam przedmiot na Allegro lokalnie, ale nie zdażyłam odebrac go z paczkomatu. Paczka wrocila wiec do sprzedajacego ktory odebral ją, napisalam w dyskusji żeby mi ja odeslal na moj koszt lub zwrocil pieniadze. Sprzedajacy napisal ze zwrotu nie przyjmije i niech Allegro odda mi pieniadze. Kilka dni temu wystawil ten przedmiot ponownie na sprzedaż. Sprzedajacy wiec nie chce odeslac ani zwrocic pieniedzy. Co mam zrobic w takim przypadku?
Poproś w dyskusji o pomoc pracownika Allegro.
Prosiłam, pisza ze prosza sprzedajacego o ustalenie ze mna formy ponownej wysylki przedmiotu.
@Client:101344707 wygeneruj kod nadania np. w apce inpostu i podeślij sprzedającemu.
@Client:101344707 poprosiłam o wypowiedź naszego pracownika i przedstawienie Wam opcji na rozwiązanie tego problemu.
Sprzedający może zasilić swoje saldo kwotą potrzebną na zwrot dla Ciebie albo możesz wygenerować etykietę i przesłać mu kod nadania, ponieważ w tej sytuacji koszt ponownej wysyłki będzie po Twojej stronie, a wykorzystany już kod nadania z Allegro Lokalnie nie zadziała.
Poczekaj proszę na naszą wypowiedź w dyskusji, później na stanowisko sprzedającego, czy zwraca środki, czy wyśle przedmiot jeszcze raz.
Pomyliłaś Allegro. Na lokalnym nie zasili swojego salda. Może czekać aż ktoś inny coś kupi przez tego samego posrednika płatności co może potrwać lub zwrócić na konto/blikiem na telefon.
@AnnaG-Antyki nie pomyliłam 🙂 Tutaj artykuł o tym jak zasilić swoje saldo kwotą potrzebną na zwrot na Allegro Lokalnie.
OOO to musi być nie dawna zmiana, bo nieraz się z tym nagimnastykowałam. To dobra wiadomość. Dzieki 🙂
Ma prawo nie przyjąć zwrotu- tu ma rację. Jednak przedmiot nadal należy do Ciebie. Powinnaś opłacić ponowną wysyłkę i powinien Ci go wysłać. Jeśli odmawia Ci Twojego przedmiotu to jest to juz solidna podstawa do zgłoszenia przywłaszczenia. Ja bym go najpierw postraszyła w dyskusji policją oraz dała konkretny termin na wywiązanie sie z umowy, a jak nie zadziała to naprawdę zgłosiła. Takich należy tępić, a policjant pewnie na łatwe poprawienie statystyk też nosem zbytnio kręcić nie będzie. Tu w odróżnieniu od oszustw na blika ma klienta na widelcu...