Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
To całe Allegro protekt to wielka ściema !!! W moim przypadku wygrałam licytację muliny, miała być Nowa. Sprzedawca przysłał mi śmierdząca stęchlizną muline w dodatku większość napoczęta lub w połowie już użyta. Założyłam dyskusje, gdzie sprzedawca nie przyjmuję reklamacji i zwrotu zapewniając że jest Nowa. Oczywiście mimo przedstawionych dowodów że sprzedawca wysłał śmieci zamiast Nowego towaru, allegro protect zaproponowało rekompensatę w wysokości 100 zł i zatrzymaniu towaru czyli tej śmierdzącej muliny ( nie wiem na co mi ona, skoro nie mogę jej użyć bo okropnie śmierdzi) allegro zasłaniając się że sprzedawca odrzucił reklamację nie może nic zrobić i odsyła mnie do sądu. Serio !! Jestem mega wkurzona że allegro nie potrafi zrobić porządku z oszustami i nie staje po stronie uczciwych kupujących.
@Mamulinka89 Sprzedająca jest osobą prywatną i zgodnie z prawem nie musi przyjmować Twojego zwrotu, musi natomiast rozpatrzyć reklamację. Z toku Waszej dyskusji wynika, że decyzja reklamacyjna jest odmowna. Jako serwis złożyliśmy Ci propozycję rekompensaty w wysokości 50% towaru, jeśli się z nią nie zgadzasz, przykro mi, ale kolejna możliwość to już wyłącznie droga sądowa.
No to wychodzi na to że na waszym portalu osoby prywatne mogą robić co chcą, za waszym pozwoleniem 😳😳😳 Czyli mam rozumieć że jak chce odzyskać pieniądze to mogę wystawić na sprzedaż czy licytację na allegro lokalnym, napisać tak jak ten sprzedawca że mulina jest Nowa i jak ktoś kupi to zachowywać się tak jak tu sprzedawca, czyli pisać że mulina jest nowa i nie przyjmuje zwrotu 🙈 No jako osoba prywatna mogę wszystko na allegro bez żadnych konsekwencji. Więc wnioskuję że mam tak postąpić i niech osoba która kupi te muline się martwi, tak jak teraz Ja
Nowy nie znaczy z fabryki prosto spod maszyny nowy oznacza nieuzywany. 20 letni samochód z fabryki sprzedany i rejestrowany 1 raz też jest nowy z punktu widzenia prawa polskiego. Tak samo ta mulina jesli opakowania nie było otwierane lub towar używany jest też traktowana jako nowa mimo że mogła zaśmierdzieć od leżenia w pudełku. Jedyna dobra rada na przyszłośc to kupować od firm i jeśli coś ma za dobrą cenę tzn że nie jest to okazji tylko ukryty wał
Kupowałam muline na **piiip** na **piiip** i tam nie było takich problemów jak na allegro. W sumie to **piiip** jak i **piiip** mają większą ochronę kupujących niż na allegro, pieniądze są wypłacane dopiero po zatwierdzeniu że towar jest zgodny z opisem, jeśli nie odsyła się i zwrot jest automatycznie bez użerania się ze sprzedawcą. Tam każda wada nawet najmniejsza musi być opisana lub zrobione zdjęcie. Dlatego po takiej akcji na allegro, rezygnuje z zakupów na tej platformie. Dostałam nauczkę i przekonałam się na własnej skórze że na allegro nie ma bezpiecznych zakupów, a kupujący musi sam radzić sobie z wadliwym towarem
Potwierdzam. Allegro Protect to marketingowy bełkot i ściema. Wielka szkoda **piiip**, tam nie było takiej jazdy jaką się trzeba namęczyć z robotami z obsługi Allegro.