Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Chciałem się dowiedzieć, jak wygląda procedura zwrotu pieniędzy w przypadku oszukania na allegrolokalnie, gdy sprawa wymaga policji. Może ktoś miał podobny problem. Dostałem towar niezgodny z opisem i zdjęciami, zwróciłem, a następnie sprzedający podając fałszywe zdjęcie uszkodzenia odrzucił reklamację. Ostatecznie tej odrzuconej reklamacji nie odesłał, więc nie mam i sprzętu i pieniędzy. Allegro wstrzymało AOK wniosek i poprosiło o zgłoszenie sprawy na policję. Dzisiaj to zrobiłem, wysłałem zgłoszenie i dostałem kolejną informacje , że wniosek znowu będzie rozpatrywany jak zostanie wszczęte postępowanie i dostarczę dokument to potwierdzający. Moje pytanie jest czy to ostatnia procedura, aby odzyskać utracone pieniądze? czy będą kolejne dokumenty wymagane i procedury?
@matiapis Wypłata rekompensaty jest całkowicie uznaniowa ze strony Allegro.
Może być tak, że po wszczęciu postępowania dostaniesz zwrot ale równie dobrze może być tak, że żadnej rekompensaty nigdy nie zobaczysz.
@matiapis a czemu ma odesłać, jak odrzucił reklamację musisz sam odebrać towar, zrób to żeby mieć dowody, potem sąd, policja nie zajmuje się reklamacjami bo niby na jakiej podstawie ?
Najpierw się zgodził na odesłanie towaru niezgodnego z opisem. Później sprzedający podając zdjęcie znalezione w sieci uszkodzenia podobnego sprzętu , podał powód, że nie przyjmie reklamacji towaru, który mu odesłałem. Allegro wówczas poprosiło go, aby odesłał. Napisał, że odsyła i podał spreparowany screen z fałszywą wysyłką i na tym temat się zakończył. Nic nie zostało odesłane. Cała aukcja była fałszywa i zdjęcia i opis.