anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Allegro ochrona kupujących - procedura zwrotu

matiapis
#1 Nowicjusz

Chciałem się dowiedzieć, jak wygląda procedura zwrotu pieniędzy w przypadku oszukania na allegrolokalnie, gdy sprawa wymaga policji. Może ktoś miał podobny problem. Dostałem towar niezgodny z opisem i zdjęciami, zwróciłem, a następnie sprzedający podając fałszywe zdjęcie uszkodzenia odrzucił reklamację. Ostatecznie tej odrzuconej reklamacji nie odesłał, więc nie mam i sprzętu i pieniędzy. Allegro wstrzymało AOK wniosek i poprosiło o zgłoszenie sprawy na policję. Dzisiaj to zrobiłem, wysłałem zgłoszenie i dostałem kolejną informacje , że wniosek znowu będzie rozpatrywany jak zostanie wszczęte postępowanie i dostarczę dokument to potwierdzający. Moje pytanie jest czy to ostatnia procedura, aby odzyskać utracone pieniądze? czy będą kolejne dokumenty wymagane i procedury?

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@matiapis Wypłata rekompensaty jest całkowicie uznaniowa ze strony Allegro.
Może być tak, że po wszczęciu postępowania dostaniesz zwrot ale równie dobrze może być tak, że żadnej rekompensaty nigdy nie zobaczysz.

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@matiapis a czemu ma odesłać, jak odrzucił reklamację musisz sam odebrać towar, zrób to żeby mieć dowody, potem sąd, policja nie zajmuje się reklamacjami bo niby na jakiej podstawie ?

________
Κώστας
oznacz moderatorów

matiapis
#1 Nowicjusz

Najpierw się zgodził na odesłanie towaru niezgodnego z opisem. Później sprzedający podając zdjęcie znalezione w sieci uszkodzenia podobnego sprzętu , podał powód, że nie przyjmie reklamacji towaru, który mu odesłałem.  Allegro wówczas poprosiło go, aby odesłał. Napisał, że odsyła i podał spreparowany screen z fałszywą wysyłką i na tym temat się zakończył. Nic nie zostało odesłane. Cała aukcja była fałszywa i zdjęcia i opis. 

oznacz moderatorów