Czy da się na stałe wykluczyć Allegro One Box i Allegro Delivery z opcji dostawy?
Dostaję już wścieklizny kiedy raz po raz muszę pilnować żeby portal podczas finalizacji zakupu nie zmienił mi opcji doręczenia.
NIE INTERESUJE MNIE DOSTAWA DO ONE BOX - automat jest w niedogodnej dla mnie lokalizacji! Dalej niż konkurencyjny i nie po drodze do/z pracy.
Tak samo mam dość tego, że bardzo często przy produkcie widnieje opcja dostawy InPost Paczkomat, a po przejściu do rozliczania transakcji nagle ta opcja przestaje być dostępna.
Sytuacja niemal przypomina grę w Rosyjską Ruletkę, tyle, że skrytkami kurierskimi - losowanie pustej komory.
@KSnakeW Przykro mi, ale nie ma możliwości wyłączenia metody dostawy z formularza dostawy i płatności. Metody dostawy określa sprzedawca. (jakie udostępnia w ofercie)
Zachęcam do każdorazowego sprawdzania metody dostawy. Ostateczna decyzja zawsze należy do Ciebie.
@N_Nitka28 ok...
"(...) Metody dostawy określa sprzedawca. (jakie udostępnia w ofercie) (...)"; ale to nie jest odpowiedź na to, co mnie trapi. Sofizmaty są nie na miejscu w korespondencji, było nie było, profesjonalnej - pomimo forumowej formy.
Sprawa dotyczy autorytarnej zmiany opcji dostawy na ekranie finalizacji - to raz. A dwa, że w ofercie często jest InPost jako forma dostawy, a po dodaniu do koszyka i przejściu do finalizacji kilka sekund później, ta forma znika i pojawia się One Box jako jedyna forma automatowa.
PS
Rozumiem, że odpowiedź jest z szablonu i Moderatorom nie wolno odpowiadać spoza klucza.
Co jednoznacznie potwierdza chamskie działania Allegro, skoro innej sensownej opcji odpowiedzi nie uwzględnili.
@KSnakeW allegro podpowiada - podmienia dla Twojej wygody 😄
Musisz za każdym razem sprawdzać i w razie co klikać na pokaż więcej, mapa, włączyć filtry i wybrać InPost 🙂 już UOKiK bada sprawę chowania InPosta 😄