Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Niestety boleśnie się dowiedziałam, że Allegro one to tak naprawdę może być DPD. DPD unikam jak mogę, ponieważ od wielu lat żadna przesyłka nie przyszła na czas, wręcz niektóre zostały odesłane, bo przez kilka dni nie poradzili sobie z dostawą. A te które z opóźnieniem ale dostaję, często są poprzedzone moimi telefonami i interwencjami u wszystkich świętych.
Ostatnio się przeprowadziłam i ponieważ mam nieco dalej do inpostu, skorzystałam z Allegro One. Na 3 paczki, dostarczono mi 2, a tę trzecią miał kurier DPD, więc jak należało się spodziewać, upłynęło kilka dni a ja nadal jej nie mam.
Czy ktoś ma może wiedzę, czy Inpost na pewno nie robi takiego samego przekrętu, że wybierając inpost tak naprawdę nie wiadomo, co się wybiera? Z powodu problemów z dostawami przeniosłam już większość dotychczasowych zakupów poza Allegro, ale jednak czasem coś jest dostępne właśnie tutaj, ale chcę uniknąć DPD.
Firma InPost to firma przez duże F. Co do usługi Allegro One box to jaka sama widzisz to firma oparta na podwykonawcach. Do zielonego automatu może paczkę dostarczyć:
Kurier One (to ich)
Kurier DPD (to podwykonawca)
Kurier UPS (to podwykonawca)
Ale w inpoście DPD na pewno paluchów nie macza?
No pewnie że nie. Nie wierzysz w Rafała? 🙂
Rafała? 🙂 chyba jestem nie w temacie.
To spieszę Ci powiedzieć, że wg mnie InPost to najlepsza firma kurierska w naszym kraju i do tego jest polska.
Dla mnie ważne jest tylko to, żeby byli skuteczni i żeby nie było tam DPD, serca bogaczom raczej nie oddaję 😉
Dopóki w jakimś przedsięwzięciu palce macza Rafał to ja z tego staram się nie korzystać póki tylko mogę. Polski Jeff Bezos. 😉
@krycha0706 wybieraj Inpost , maleńkie jest prawdopodobieństwo , że się zawiedziesz . Allegro korzysta z usług podwykonawców DPD , UPS , na kogo trafisz to loteria
No właśnie zawsze wybierałam inpost, ale po przeprowadzce bliżej miałam do Allegro One i chciałam sobie "ułatwić". Teraz chcę się upewnić, że Inpost ma tylko swoich ludzi i nie korzysta z DPD.
U nas jak na razie allegro one box (UPS i DPD) dają sobie nieźle rade. Paczki są odbierane w dniu zgłaszania podjazdu ok 10 zgłaszamy i UPS podejmuje ok. 12 a DPD ok. 14 do tego mamy w pobliżu PickUp i do 17 możemy dostarczyć paczkę, która w tym samym dniu wyrusza dalej. Docierają do klientów na drugi lub trzeci dzień od wysłania.
Nawet prywatnie cos kupując allegro one box do epaka paczki są na drugi ewentualnie trzeci dzień.
Jak to mówią, wyjątek potwierdzający regułę. Ja mam doświadczenia i opinie innych osób z dwóch dzielnic warszawskich - Bielany i Wola i na obu grupach lokalnych jest zgodność, że DPD to najgorsze zuooo. W moim poście bardziej chodzi o to, pod jakimi nazwami DPD może się jeszcze ukrywać, poza Allegro One. Chcę się upewnić, że nigdy więcej nie będę musiała się przez DPD denerwować.