anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Allegro ONE - zaczyna mnie to denerwować

seeyougame
#12 Orędownik

Przewoźnik i numer przesyłki: Allegro A003JKOZE7

Po pierwsze. Jaka firma to obsługuje.

Po drugie: paczka miała dojść wczoraj, kurier zaznaczył że nie zastał nikogo pod podanym adresem. Telefon do kuriera i odpowiedź: jeździ kolega dzisiaj, ja mam inny rejon. Spoko. To czekam dalej.

Dzisiaj nadal brak paczki a więc kolejny bardzo kulturalny i grzeczny telefon. Najpierw od razu mówi: cześć, niedługo będę. Dzwonię godzinę później: paczka wczoraj zaginęła, kolega zostawił pod innym adresem, mam twoją paczkę, będę za godzinę. Minęły 3 godziny - kuriera nadal nie ma, paczki nie mam.

Proszę o wypowiedź Allegro One.

Proszę o stosowanie poprawnego formatowania w wiadomościach: używanie wielkich liter na początku zdań, kropek oraz akapitów. Tekst pisany ciągiem bez znaków interpunkcyjnych jest trudny do czytania i utrudnia komunikację w naszej społeczności. Dziękuję za wyrozumiałość i dbanie o czytelność postów!
oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11

seeyougame
#12 Orędownik

I jeszcze jedno pytanie do Allegro: dlaczego jak zgłaszam problem z dotarciem przesyłki to reklamacja idzie do sprzedającego a nie do Allegro czy do firmy kurierskiej? Co ma wspólnego sprzedający z tym, że paczka zaginęła w miejscu dotarcia / ma problemy z dotarciem na miejscu? Co on ma odpisać? Niby jest odpowiedzialny za dostarczenie paczki, ale nie ma żadnego wpływu na kuriera.    

Proszę o stosowanie poprawnego formatowania w wiadomościach: używanie wielkich liter na początku zdań, kropek oraz akapitów. Tekst pisany ciągiem bez znaków interpunkcyjnych jest trudny do czytania i utrudnia komunikację w naszej społeczności. Dziękuję za wyrozumiałość i dbanie o czytelność postów!
oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka Allegro Gadane

@seeyougame Jeśli chodzi o drugą kwestię - paczka jeszcze do Ciebie nie dotarła, więc reklamację może złożyć sprzedający, dlatego kierujemy Cię do niego.

Sprawę samej dostawy, którą realizuje Allegro One Kurier, przekazałam do sprawdzenia. Wrócę tutaj z odpowiedzią.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

seeyougame
#12 Orędownik

Więc wychodzi na to że nikt nie jest w stanie nic zrobić - jestem skazany na łaskę dostarczenie przez kuriera 🙂

A jaka firma obsługuje tą paczkę?

oznacz moderatorów

nat_not

@seeyougame Dostałam potwierdzenie, że interweniujemy w tej sprawie. Dostawę realizuje Allegro One Kurier.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

seeyougame
#12 Orędownik

Allegro One Kurier to jest nazwa przewoźnika jak na przykład DHL, DPD itd?

Co to jest za twór? Kto jest właścicielem tego? Jaka firma za to odpowiada?

oznacz moderatorów

nat_not

@seeyougame Tak, to przewoźnik Allegro. Tutaj znajdziesz więcej informacji.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@seeyougame bo to jest taki sprytny myk

Dostawę realizuje allegro

ty nie możesz tego reklamować w allegro

za jej realizację konsumentom odpowiada sprzedawca

sprzedawca ma składać reklamację do allegro

reklamację allegro może łatwo odrzucić sprzedawcy, konsumentowi było by ciężej

oczywiście allegro mogłoby się przyznawać do przesyłki i pozwalać na inny sposób reklamacji i obsługi ale tego nie robi

Allegro Delivery to jeden wielki syf - polecam lekturę tego forum

oznacz moderatorów

esmic
#8 Zapaleniec

Obsługuje DPD.

oznacz moderatorów

seeyougame
#12 Orędownik

No to mamy mały dysonans 🙂 

Allegro twierdzi, że to Allegro. 

RED twierdzi że to SYF.

Natomiast @esmic twierdzisz że to DPD.

Dla ułatwienia sobie i wam odpowiedzi: pan w zielonej kurtce polarowej z napisem i logo Allegro ONE - kto go zatrudnia, czyim jest podwykonawcą?

oznacz moderatorów

esmic
#8 Zapaleniec

Możliwe, że są umowy na różne rejony, sposoby doręczenia, itd. Ja mam np. w aplikacji DPD zwroty, które realizowałem przez Allegro One Box. Poza tym stoją u mnie obok siebie dwa automaty, DPD i One Box i widziałem jak jeden kurier wykładał paczki najpierw do jednego, a potem do drugiego automatu. 

oznacz moderatorów

pecela
#20 Guru ⭐⭐

@seeyougame

Dla przesyłek Allegro Delivery, operatorem usługi jest Allegro. Jednakże nie realizują tego bezpośrednio, lecz zalecają to jest innym przewoźnikom (art 35 ust 1 i 3 ustawy Prawo pocztowe).

A za przesyłki odpowiada operator pocztowy, który przyjął przesyłkę do nadania. Nie ma tu znaczenia czy ma doręczy ją samodzielnie czy zleci innej firmie. 

oznacz moderatorów