anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Allegro One zielone automaty

doncia_071
#1 Nowicjusz#

Witam,

Czy ktoś już korzystał z tej nowej formy dostawy zakupionych rzeczy?? Ile czekaliście na dostawę, czy macie jakieś info kto pośredniczy w dostawie??

Skusiłam się ofertą, bo automat mam niedaleko ale już od dwóch dni mam status "paczka w magazynie". Zero kontaktu z allegro (termin rozmowy dopiero na 15.12, na emaile nie odpowiadają). Nie wiadomo w jakim magazynie jest paczka, jaka firma pośredniczy w dostawie - jeden wieli cyrk. 

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

xyz96
#21 Demiurg#

@doncia_071 Pojawia się tu wiele zgłoszeń dotyczących problemów z tymi automatami. Brak możliwości odbioru paczki, przekierowania do innych punktów itp. Reklamacje zgłaszajcie sprzedawcom, to oni odpowiadają za przesyłkę do czasu jej otrzymania przez kupującego. Możesz domagać się ponownej, skutecznej dostawy bez dodatkowych opłat lub zwrotu wszystkich kosztów. Ze sprzedawcą zawierasz umowę na zakup i dostarczenie przedmiotu. 

oznacz moderatorów

Halfrunt
#20 Guru#

Dzisiaj wróciła taka paczka do mnie po 2 tygodniach, nie chciała dotrzeć do klienta, a ten wybrał tę opcję bo darmowa. Jako sprzedawca wycofałem tego przewoźnika z cennika dostaw, a jako klient nigdy go nie wybiorę. 

to jest przesyłka Allegro, ale dowozem zajmuje się UPS i magazyny kolporter - tyle firm zaangażowanych, to nie może działać dobrze. 

oznacz moderatorów

doncia_071
#1 Nowicjusz#

Właśnie tego się obawiam.

oznacz moderatorów