anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Allegro pomocy!

MAMY ROZWIĄZANIE!
Client:126557325
#7 Wielbiciel#
  • ALLEGRO dlaczego pozwalacie swojemu sprzedającemu na oszustwa? Najpierw był problem przez nie pełny opis ponieważ sprzedający raz twierdził że kable do zasilacza I wysłał ich zdjęcie po czym się wszystkiego wypierał.Gdy dokupiłem kable od producenta i podpiąłem do zasilacza a następnie włączyłem dopływ prądu zasilacz eksplodował co znaczy że opis sprzedającego twierdzący że zasilacz jest sprawny w 100% był nie prawdziwy.Dostsrczyłem mase dowodów na to że kable były orginalne oraz że zasilacz spowodował uszkodzenia komputera.Sprzedający na początku twierdził że to wina źle dobranych kabli później że specjalnie zniszczyłem zasilacz prosiłem kilkukrotnie o pokazanie Protokół ekspertyzy oraz Protokół przyjęcia sprzętu z serwisu ale sprzedający nie chce załączyć dokumentów do dyskusji.Jestem sfrustrowany cała sytuacją oraz nie moge zrozumieć dlaczego nie chcecie mi pomóc? Teraz jeszcze sprzedający wymusza na mnie kolejne 12 zł za wysyłkę zwrotu mojego zwrotu przecież to jest kpina bardzo wasz proszę o zajęcie stanowiska.
oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6
pecela
#17 Koryfeusz#

@Client:126557325 

Jeżeli chodzi o kable (wewnętrzne), to nie ma mowy, że były one powodem eksplozji (nawet jak zrobisz zwarcie, to zadziała zabezpieczenie i zasilacz po prostu się wyłączy).

Jeżeli zaś chodzi o odrzucenie reklamacji, to w przypadku reklamacji z tytułu niezgodności z umową, jest to wyłącza decyzja sprzedawcy. Nie ma on obowiązku zlecać ekspertyz, czy przekazywać sprzęt do serwisu.

Jeżeli to był nowy zasilacz, to skontaktuj się z serwisem producenta. Powinni wymienić go w ramach gwarancji.

oznacz moderatorów
#7 Wielbiciel#

Zasilacz nie był nowy był po niby naprawach przez sprzedającego a wychodzi na to że nie był nigdy naprawiony

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Client:126557325 rozumiem, że chodzi o zamówienie nr 20df86d0-8753-11ef-87d9-2df4fbef5083? Sprawdziłam, że zwrot za to zamówienie otrzymasz w ramach Allegro Protect. 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
eightbitclone2
#14 Krzewiciel#

A kto zapłaci za to ? Bo widzę że dzisiaj to te Allegro Protect rozdajecie i wypłacacie jakby juz święta były i i Mikołaj zawitał.

oznacz moderatorów
#7 Wielbiciel#

Sprzedający poniesie wszelkie koszta bo produkt był nie zgodny z opisem oraz wybuchł po podłączeniu do prądu 

oznacz moderatorów
#7 Wielbiciel#

Tak sprawa została wyjaśniona dziękuję za pomoc allegro.

oznacz moderatorów