anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak pomocy od allegro której potrzebuje...

maciej1527
#7 Wielbiciel

IMG-20251127-WA0014.jpg

IMG-20251127-WA0017.jpg

IMG-20251127-WA0025.jpg

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ Zakupiłem błotnik tylny Nowy w zamienniku do samochodu. Zakup był na FV i jest związany z moją działalnością. Po otworzeniu paczki okazało się że błotnik jest fatalnie wykonany, odksztalcony, przecięty, nosi ślady ingerencji jakimiś narzędziami zupełnie nie nadaje się do montażu... Założyłem spór, do informowałem się że ten sprzedawca już nie raz ludzią takie rzeczy wysyłał i że będę miał problem z zwrotem i odzyskaniem pieniędzy. No i tak się wydarzyło, sprzedający odrazu napisał że to jest zamiennik i czego się spodziewałem i że tak ma być, stwierdził że przyjmie zwrot jak usunę negatywna opinie o nim z allegro... Klikałem również reklamację, sprzedający reklamację odrzucił, stwierdził że jak już wysłałem zwrot to przy stałem na jego warunki, potem stwierdził że jednak rozpatruje reklamację ale ze może być odrzucona i tak w kółko, odbyłem rozmowę telefoniczną z Panem z allegro którego poinformowałem że zakup był na FV i dostałem informację żeby się nie przejmować że musi mi zwrócić pieniądze za błotnik jak i za przesyłkę i za moją wysyłkę zwrotu (rozmowa była rejestrowana). Kupujący wystawił korektę faktury która kazał podpisać i zwróci pieniądze ale bez przesyłki, wypowiedział się allegro że jeśli zakup na FV to jest to jego dobra wola że przyjął to i nie musi zwracać kosztów przesyłki, korekty nie zaakceptowałem, nie podpisałem a pieniądze mi przelał, w międzyczasie napisał że reklamacja nie uznana i że produkt jest w super stanie i wraca do dalszej sprzedaży, wysłałem wiele meili do allegro, dostawałem odpowiedź że nie zostawia mnie bez pomocy i puki co przestali się odzywać, sprzedający w międzyczasie dopisał do aukcji tego błotnika że "wymaga on dodatkowego przygotowania" czego nie było w ogłoszeniu wcześniej... W sporze napisał że dopisał to żeby uniknąć takich sporów jak ze mną... Wydaje mi się że należy mi się zwrot pieniędzy za paczki bo łącznie wyszło prawie 400zl, za te niezgodności w opisie, za to że błotnik nosił ślady ingerencji i wręcz był z zniszczony (mam zdjęcia), również nie powinno mieć miejsca wymuszanie na mnie zmiany opini za przyjęcie zwrotu... Czuję się oszukany przez tego Pana, człowiek ma takie sposoby jak widać od dłuższego czasu co można wyczytać w internecie... Proszę o jaką kolwiek pomoc 

Screenshot_2025-12-09-11-29-44-626_pl.allegro.jpg

Screenshot_2025-12-09-11-29-23-582_com.miui.gallery.jpg

IMG-20251126-WA0001.jpg

IMG-20251126-WA0004.jpg

IMG-20251126-WA0002.jpg

  

Screenshot_2025-12-03-01-47-53-114_pl.allegro.jpg

Screenshot_2025-12-12-00-55-24-637_com.facebook.katana-edit.jpg

        

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

maciej1527
#7 Wielbiciel
oznacz moderatorów

maciej1527
#7 Wielbiciel

Screenshot_2025-12-12-01-07-49-542_pl.allegro.jpg

Screenshot_2025-12-12-01-07-39-493_pl.allegro.jpg

Screenshot_2025-12-12-01-07-22-045_pl.allegro.jpg

Screenshot_2025-12-12-01-06-45-633_pl.allegro.jpg

dodatkowe screeny z wypowiedzi allegro

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@maciej1527 poprosiłam o jak najszybszą wypowiedź naszego pracownika w czacie reklamacyjnym, który prowadzisz ze sprzedającym. Poczekaj proszę na informacje od nas w tej sprawie. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@maciej1527 chłopie szalejesz, zamiast stosować przepisy kodeksu cywilnego

odstąpiłeś od umowy, która została przyjęta towar nie jest już Twój, to dlaczego nie będąc  jego właścicielem składasz reklamację?

Następnie nie przyjmujesz korekty faktury?

to jak sprzedawca ma zwrócić Ci pieniądze za towar? na piękne oczy?

pełen odlot

takie sprawy jak zwrot innych poniesionych kosztów reguluje Kodeks Cywilny

i go stosuj - nie muszą być na jednej fakturze

Musisz mieć także świadomość, że moderacja allegro to nie alfa i omega i zaproponowane przez nich rozwiązania mogą mieć dla Ciebie negatywne skutki

bo bardzo często nie ogarniają przepisów spoza ustawy konsumenckiej

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@RED @maciej1527 czyli masz kase za czesc i czesc to us sie ucieszy 

oznacz moderatorów

sl-aw-ek
#18 Luminarz

@RED humorystycznie "zamiast stosować przepisy kodeksu cywilnego" 

przepisy przepisami ale zamówienie na allegro musi być na zasadach @maciej1527 

oznacz moderatorów

sl-aw-ek
#18 Luminarz

@maciej1527 "okazało się że błotnik jest fatalnie wykonany" 

Od lat nie spotkałem się z dobrze wykonanym zamiennikiem czy to błotnika czy zderzaka co poniekąd prowadzi do wystrzału w kosmos cen używanych elementów. 

"korekty nie zaakceptowałem, nie podpisałem" xD mistrz ... po co Ci ten sprzedawca zwracał pieniądze to nie wiem. 

oznacz moderatorów

maciej1527
#7 Wielbiciel

Korekty nie podpisałem ponieważ zawierała korektę za sama cześć, a koszt wysyłki widniał dalej na fakturze więc dlatego jej nie podpisałem 

oznacz moderatorów