Wieczór wszystkim, Taka zagwozdka się trafiła że niestety ale muszę zareklamować produkt a sprzedawca odrzucił reklamację powołując się na tekst od ai google'a.
Problem w tym że formularz chce dokument tożsamości. Dowodu nie mogę znaleźć a paszportu nie mam. Tak naprawdę to jedyne co jakkolwiek może udowodnić moją tożsamość to na ten moment legitymacja szkolna... i to w dodatku nie wiem czy podbita na ten rok bo szkołę mam 300km od siebie.
Orientuje się ktoś co w takiej sytuacji? czy po prostu muszę lecieć do urzędu wyrobić nowy dowód? Trochę boje się że za te 30 dni jak faktycznie wydadzą mi ten dowód to już może być po ptakach z tym formularzem a produkt był dosyć drogi...
jakieś sugestie?
Chłopie trochę się ośmieszasz- masz zawrzeć umowę cywilnoprawną z allegro i sprzedać dług serwisowi
i za to będziesz odpowiadał karnie jak coś pomieszasz -serwis chce mieć dupochron np: do regresu jak sprzedawca się wkurzy i pociągnie sprawę dalej sądowo
Sugeruję wzięcie leków albo zaparzenie sobie meliski.
Zadałem pytanie kulturalnie pytanie, i oczekuje kulturalnej odpowiedzi bez tzw. "Pyska".
Jestem konsumentem, dostałem felerny towar, i teraz wypełniam papierek online żeby dostać zwrot. z odpowiadaniem karnym i terminami prawnymi trochę się zapędzasz.
I na pytanie również Pan nie odpowiedział, więc nie wiem po co Pan nam obu marnuje czas. Z pozdrowieniami.
W zasadzie cokolwiek ze zdjęciem, co mówi że ty to ty. Legitymacja szkolna też stwierdza twoją tożsamość, a brak podbicia nie zmiana faktu że ty wg niej to ty.
A i Red ma tu rację. Bo stroną transakcji jesteś ty i sprzedawca. Allegro tylko udostępnia miejsce i środki techniczne do realizacji transakcji. A w ramach programu ochrony Allegro przejmuje dług, abyś nie musiał iść do sądu i tam walczyć ze sprzedawcą (bo taka jest kolejność jak sprzedawca odrzuci reklamację i odwołanie, wtedy musisz udowodnić w sądzie że produkt był wadliwy w chwili wydania).
A i przy okazji jaki był powód odrzucenia reklamacji przez sprzedawcę.
Powód odrzucenia - Stwierdzenie przez AI googla że produkt wymagał Akumulatorów 1,2v a nie baterii AA. W formularzu załączam dokumentacje sprzętu w której wyraźnie napisane jest że produkt wymaga zwykłych baterii AA 1,5v a o akumulatorach nie ma żadnej wzmianki.
Poczekam do jutra i napiszę do Allegro przez chat żeby mieć pewność że wszystko dobrze wypełniłem. Dzięki za odpowiedź!
EDIT: w opisie aukcji też napisane jest: