anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Allegro protect - brak nagrania otwarcia paczki

nakeddenim
#7 Wielbiciel#

Witam.

Doświadczyłem nieprzyjemnej sytuacji w związku z zakupem.

Po otwarciu paczki okazało się, że nie ma w niej produktu, który kupiłem tylko jakiś chiński jego zamiennik.

Karton był zaplombowany, ale z widocznymi śladami próby jego otwierania.

Nie mam niestety dowodów w postaci nagrania z otwarcia paczki, a jedynie zdjęcia po jej otwarciu. 

Po otwarciu dyskusji na allegro, sprzedawca jawnie zasugerował, jakobym sam włożył tam produkt nieoryginalny (słuchawki) i próbował wyłudzić pieniądze (chore!!!!)

Czy mam szansę wygrać tę walkę z nieuczciwym sprzedawca, skoro nie mam filmu z otwierania paczki ? 

pozdrawiam 

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9

julienail
Moderatorka
Moderatorka

@nakeddenim, przykro mi, że spotkała Cię taka sytuacja. Możesz poprosić w dyskusji o wypowiedź Doradcy Allegro. Kiedy dokładnie dokonany był zakup? 

Julia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

nakeddenim
#7 Wielbiciel#

Dziękuję. Zakup dokonany był 18.03, przesyłka odebrana 20.03, odpakowana wczoraj (dopiero wróciłem do kraju, odbierała dziewczyna). 

oznacz moderatorów

julienail
Moderatorka
Moderatorka

@nakeddenim, rozumiem, zachęcam więc o poproszenie o wypowiedź Doradcę w dyskusji. Rozumiem, że przedmiot w ofercie wystawiony był jako oryginalny, a dotarł do Ciebie zamiennik? Czy mogę poprosić o numer tej oferty? Zweryfikuję sprawę. 

Julia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

nakeddenim
#7 Wielbiciel#

IMG_5871.jpeg

Dziękuję za odpowiedź.

Już otworzyłem spór na allegro, tylko z tego co widzę - allegro włączy się do niego dopiero jutro. 
Numer oferty: 17237992842

Jeśli chodzi o to co przyszło - zamiast oryginalnego produktu dostałem uszkodzone, „bezmarkowe” słuchawki (przynajmniej nie jestem w stanie stwierdzić ich marki). Załączam zdjęcie od razu po rozpakowaniu. 

oznacz moderatorów

julienail
Moderatorka
Moderatorka

@nakeddenim, dziękuję za odpowiedź. Mam nadzieję, że uda się rozwiązać sprawę w Dyskusji. Gdyby pojawiły się jakieś problemy, wróć do nas - postaramy się pomóc.

Julia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@nakeddenim a kupiłeś od ? firmy, osoby prywatnej ? jaka była cena i co to za słuchawki ?

Złóż reklamację w dyskusji i poczekaj na decyzję 🙂

________
Κώστας
oznacz moderatorów

nakeddenim
#7 Wielbiciel#

Kupowałem od firmy. 
Edycja: słuchawki to bose quietcomfort ultra. 

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg#

coraz fajniej jest na allegro

a ta koszulka to po co jest na zdjęciu?

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#16 Inspirator#

@RED  to tylko lokowanie produktu firmy Kerakoll 😁

oznacz moderatorów