Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
W dniu 12.07 dokonałem zakupu produktu, którego nie otrzymałem.
Przesyłka miała zostać wysłana przez sugerowanego dostawcę Allegro Delivery "Orlen Paczka"
Numer nadania został wygenerowany przez Allegro.
Status przesyłki do chwili obecnej: "w przygotowaniu"
Allegro potwierdza że przesyłka nie została została odnaleziona przez "Orlen paczka".
Konsultant na moją prośbę o wygenerowanie wniosku do "Allegro Protect" o zwrot środków z ubezpieczenia
w związku z zaginięciem przesyłki, odsyła mnie do sprzedającego abym z nim wyjaśniał.
Czy zatem "Allegro protect" to fikcja ?
Cześć @kermu, z tego, co widzę, prowadzisz już dyskusję ze sprzedającym w tej sprawie. Nasz konsultant odniósł się do sytuacji i wyznaczył termin, w którym sprzedający powinien nadać przesyłkę lub zwrócić pieniądze. Jeśli tego nie zrobi, poproś naszego konsultanta o pomoc w dyskusji, zostanie Ci wtedy przesłany wniosek Allegro Protect.
Czy przesyłka byla w smarcie?
Tak, w smarcie.
Czy ma to znaczenie ?
@kermu tak ma bo to usluga od allegro reklamację sklada nadawca lub odbiorca więc ty lub allegro sprzedawca nie ma nic do gadania / składania etc to nie jego usługa wg prawa odpowiada sprzedawca za paczkę do chwili wydania o ile ty nie nakazujesz przekazania jej osobie trzeciej a to uczyniono przekazując ją allegro i to allegro odpowiada za paczkę i od nich kasa lub nowy towar się należy
Allegro to platforma pośrednicząca w sprzedaży.
Stroną dla mnie jest sprzedawca, więc zgodnie z prawem, jeśli nie wybrałem swojego dostarczyciela a skorzystałem z oferty sprzedawcy, co tutaj miało miejsce gdyż sprzedawca udostępnia opcje transportu które widzę przy finalizacji transakcji - za dostarczenie odpowiada sprzedawca. Smart nie ma tu nic do rzeczy w mojej opinii.
@kermu od kogo masz smarta bo sprzedawca ci go nie sprzedał, to jest usługa allegro, więc sprzedawca powierza twoją paczkę w smarcie allegro, a allegro wybiera ci przewoźnika ergo sprzedawca nie udostępnia wysyłek w smarcie bo to allegro wybiera czym to wysłać smart to nie przewoźnik