Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Jak to jest z tym allegroProtect. Mam taką sytuację kupiłem buty zimowe, po sezonie się zaczynają rozklejać - odesłałem je więc do sprzedającego reklamacja została odrzucona łamaną polszczyzną z translatora bez odniesienia się do konkretnej sprawy, czyli dostałem standordowego gotowca. Napisałem do rzeczoznawcy - potwierdził że jest to wada. Rozpocząłem dyskusję - sprzedający ma to gdzieś - tylko wysyła z Polski a firmę ma w Czechach, Allegro natomiast zaproponowało mi wypłatę połowy kwoty zasłaniając się wewnętrznymi regulaminami. Czy możecie mi powiedzieć gdzie w regulaminie Allegro protect jest napisane że to nie jest protect tylko takie półprotect? Jak dla mnie to temat dla UOKiK.....
Protect jest uznaniowy. Możesz dostać 0 albo pół albo całość albo dowolną kwotę
@PIROPL AP to wewnętrzny twór Allegro, forma rekompensaty więc nie ma gwarancji ile oddadzą.
No spoko że wewnętrzny ale mają jakiś regulamin, reklamują jako swoiste ubezpieczenie transakcji, nie widziałem tam żadnego zapisu o uznaniowej kwocie wiec trochę liczyłem na to że albo sprzedający oszukuje i mi się zwrot należy albo nie i nic mi się nie należy ....
Mają regulamin który daje wolną rękę decydentowi
Gdzie ta wolna ręka jest? https://allegro.pl/regulamin/zalacznik/9 jak dla mnie rekompensata to rekompensata
@PIROPL a gdzie w regulaminie masz zapis że zawsze dostajesz fulla rekompensaty?
Spółka dokonuje oceny zgłoszenia i podejmuje decyzję o przyjęciu zgłoszenia w terminie 30 dni roboczych od otrzymania poprawnie wypełnionego Formularza wraz z następującymi załącznikami: ...
Dokonują każdorazowo oceny indywidualnie
https://allegro.pl/pomoc/dla-kupujacych/allegro-protect/warunki-skorzystania-z-allegro-protect-qzdAg... na dole masz przykłady - tak albo nie albo za brakującą sztukę nie ma 50%
Tak to nie działa już od dawna, przyznają kiedy chcą i ile chcą.
No za brakującą sztukę 100% prawda? czyli co z butów górskich mam półbuty czyli towar w 50% nie zgodny z opisem ?
Jeszcze się tak reklamują? a to przeszłość a w regulaminie nie ma że "musisz " otrzymać.
No nie muszę otrzymać dlatego moje stanowisko jest takie że albo powinno być uznane za zasadne i wypłacone albo i nie powinni zapłacić nic - pół jest takie dość dziwne. Ewentualnie zapłacą całość jak dostarczę pismo z serwisu - tyle że takiego nie ma ..... a rzeczoznawca ich nie interesuje
Pół komuś zwrócili i kazali kupić farbę na odprysk 🙂
Niby spoko ale czy to uczciwe ? Można uznać że podeszwa to tylko pół buta więc w sumie stopa zostaje przykryta więc 50% w sam raz 😛
@PIROPL "... reklamują jako swoiste ubezpieczenie transakcji,"
Nie możesz tego traktować jak ubezpieczenie, gdyby Protect było ubezpieczeniem zawierałbyś umowę, opłacał składkę itp... a i tak nie miałbyś pewności czy wypłacą odszkodowanie bo na przykład użytkowałeś przedmiot w stanie "wskazującym"
To jest dobrowolna darowizna na rzecz kupującego, więc tak naprawdę to nic ci się nie należy, bądź wdzięczny że ci połowę wartości ofiarowali.
czyli co allegro nie jest bezpieczną platformą jak się reklamuje, sprzedający nie płaci prowizji (finalnie kupujący) czyli w sumie opłacam składkę, podpisałem umowę....
Możliwe że masz rację, ale to twoja opinia....😂