anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Allegro Protect to żart.

MAMY ROZWIĄZANIE!
Matt550
#9 Pomysłodawca#

Korzystając z Allegro Protect na produkt z zamówienia Allegro owszem wypłaciło odszkodowanie ale zablokowało możliwość otwarcia dyskusji na pozostałe produkty z zamówienia, to jest bezsensu. 
teraz w przypadku jakichkolwiek problemów Allegro odpowiada: proszę pisać do sprzedającego. Właśnie to zrobiłem i niestety zero odzewu. Allegro umywa ręce bo prowizja za pozostałe produkty z zamówienia pobrana i zablokowana opcja dyskusji. Hmmm może dlatego tak zachęcają do tego Allegro Protect w każdej dyskusji, choć powinni informować, że jeśli kupujący skorzysta, traci opcję jakichkolwiek sporów na poczet pozostałych rzeczy w zamówieniu. Ostatni raz korzystam z tego Protect bo jak widać nie działa to poprawnie, a napewno nie w przypadku kiedy jesteś w posiadaniu jakiegokolwiek produktu z zamówienia - bo wtedy już radź sobie sam. 

oznacz moderatorów
31 ODPOWIEDZI 31
NipponShorty
#14 Krzewiciel#

@glenmoranghie " Gdybym dostał zwrot za całe zamówienie nie byłoby tego wątku bo nie domagałbym się ochrony za produkt, za który dostałem zwrot. "

oznacz moderatorów
glenmoranghie
#14 Krzewiciel#

@NipponShorty A gdzie tu jest napsane że on chce zwrotu za całe zamówienie? Czytanie między wierszami.
Natomiast gość założył dyskusję na temat jednego przedmiotu i dostał protecta. Sprawa tego jednego produktu jest dla gościa zamknięta. 
Następnie wystąpił problem z kolejnym przedmiotem z zamówienia, i gość nie może otworzyć dyskusji na kolejny przedmiot, bo mu allegro zablokowało dyskusje dla całego zamówienia. 
Czego nie rozumiesz?

oznacz moderatorów
az1rael
#21 Demiurg#

@glenmoranghie ale od kiedy do złożenia reklamacji potrzebna mu dyskusja? Reklamacje można zlożyć przez wiadomość z panelu allegro jak nie rozpatrzy w 14dni to efekt taki sam. Ludzie się przyzwyczaili do zakładania dyskusji o byle co potem się dziwią że wiedza i ogarnięcie konsultanta allegro na poziomie 4 latka w tej dyskusji  bo większość pisze totalne bzdury, a bot poprawia tekstami oderwanymi od wątku, że czytasz i zawału dostajesz bo pisało że nie dolicza ci protect a nast dnia leci straszący gotowiec że cię prześwięcą jak nie rozpatrzysz reklamacji. Oczywiście piszę w ujęciu ogólnym a nie autora posta @Matt550 do czego ci ten paragon potrzebny? Bo do złożenia reklamacji dowód zakupu potrzebny nie jest.

oznacz moderatorów
glenmoranghie
#14 Krzewiciel#

@az1rael  "ale od kiedy do złożenia reklamacji potrzebna mu dyskusja?"
Czytaj wątek. Od wtedy:
" Allegro odpowiada: proszę pisać do sprzedającego. Właśnie to zrobiłem i niestety zero odzewu."

@az1rael  " Reklamacje można zlożyć przez wiadomość z panelu allegro jak nie rozpatrzy w 14dni to efekt taki sam.
Czytaj wątek. Nie taki sam, bo paragonu o który prosił kupujący jak nie było, tak nie ma.  A 14 dni zleciało. 

oznacz moderatorów
az1rael
#21 Demiurg#

@glenmoranghie czytałem wytlumacz mi od kiedy można reklamować towar na brak paragonu? A jak znam allegro to pewnie ma dowód zakupu załączony w odpowiedniej zakładce do pobrania ost byl post na ten temat jak wysyłać dowody zakupu i opcja jaka poleca allegro to kanał ściekowy

oznacz moderatorów
glenmoranghie
#14 Krzewiciel#

@az1rael   " jak znam allegro to pewnie ma dowód zakupu załączony w odpowiedniej zakładce"
znów gdybasz zamiast czytać wątek. Nawet jeżeli ma tam ten dowód zakupu do pobrania, to jest nieaktualny, bo na cały zakup. A za jeden z produktów dostał zwrot pieniędzy.  Więc teraz potrzebuje zaktualizowanego paragonu/dowodu zakupu, bez tego produktu za który dostał zwrot. Czego nie rozumiesz?

oznacz moderatorów
az1rael
#21 Demiurg#

@glenmoranghie zacznijmy od tego na czyj koszt ten ap dostał. Bo jak na koszt allegro to obowiązuje go stary dowód zakupu. Ma towar i rekompensatę. 

oznacz moderatorów
glenmoranghie
#14 Krzewiciel#

@az1rael  "zacznijmy od tego na czyj koszt ten ap dostał. Bo jak na koszt allegro to obowiązuje go stary dowód zakupu. Ma towar i rekompensatę. "

Zacznijmy od tego, do czego jest mu potrzebny ten paragon. Bo na tym starym paragonie figuruje również wadliwy/nie do użytku produkt. Ponadto bez znaczenia jest na czyj koszt dostał protecta. Bo jeżeli nawet na koszt allegro, to tym samym prawo własności wadliwego produktu przeszło na allegro. To że allegro zwykle nie wymaga oddania wadliwego produktu nic tu nie zmienia.

oznacz moderatorów
glenmoranghie
#14 Krzewiciel#

@az1rael  "wytłumacz mi od kiedy można reklamować towar na brak paragonu?"
A czy przypadkiem brak paragonu nie jest wadą prawną towaru? A wada prawna podlega reklamacji, czyż nie?

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

Jednak nie doczytałeś!

oznacz moderatorów
Matt550
#9 Pomysłodawca#

Dziękuję. W końcu ktoś zapoznał się z wątkiem a nie bazował na pierwszym przeczytanym zdaniu. Jednak są osoby, które nie wchodzą na forum aby się wymądrzać i pisać bezsensu. 

oznacz moderatorów
Matt550
#9 Pomysłodawca#

Jeśli jesteś tu tylko aby się wymądrzać to nie komentuj moich wątków. Paragon jest potrzebny do złożenia wniosku do odpowiedniej instytucji, skoro Allegro umywa ręce. Mam określony terminnzlozenua wniosku właśnie z paragonem. I nie nie oczekuję że allegro zwróci mi kasę i proszę czytaj ze zrozumieniem zanim napiszesz  cokolwiek. 

oznacz moderatorów