Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam sprawa dotyczy allegro protect zgłosiłem reklamacje grilla elektrycznego otworzyłem dyskusje opisałem problemy z racji braku zaangażowania i organizacji sprzedającego sprzęt bardzo późno trafił do serwisu bo prawie po 1,5 tyg sprzedający w terminie 14 dni nie ustosunkował się i nie wydał decyzji reklamacyjnej po tym czasie ją odrzucił twierdząc że sprzęt bardzo późno trafił do serwisu i z powodu braku odpowiedniego czasu nie może się do niej ustosunkować ale będzie diagnozowany i naprawiany przez kolejne 2 tyg sprzedający nie reagował stwierdził że zgłoszone przeze mnie usterki nie występują i jest tylko blachostka do naprawy są zamówione części i tyle po 3,5 tyg oznaczyłem dyskusje jako nierozwiązana i wystąpiłem z wnioskiem allegro protect gdyż sprzedający nie reagował allegro na podstawie otwartej dyskujsii przyznał mi rekompensatę 1272 zł oraz jasno w wiadomości e-mail zaznaczył "Na podstawie umowy, o której mowa w Załączniku nr 9. do regulaminu Allegro, cz. IV pkt 9 po stronie Allegro pozostaje kwestia odzyskania od Sprzedającego kwoty, którą Tobie wypłaciliśmy." Na następny dzień od wydania decyzji serwis sprzedającego nagle naprawił sprzęt i go wysłał z racji pozytywnej decyzii allegro nie odebrałem sprzętu gdyż zgodnie z przesłanymi mi wiadomościami zostałem zapewniony że to już nie mój problem po czym allegro się ze mną kontaktuje że sprzęt mam odebrać gdyż sprzedający w pierwszej kolejności ma prawo go naprawić a oni nie mogą tego mu zabronić a wypłacona rekompensatę która mi przyznali i której nie otrzymałem mam zwrócić a jak coś ze sprzętem dalej jest nie tak mam sobie dalej reklamować
Tak więc czy to jest zgodne z regulaminem i prawem? Skoro ktoś rozpatrzą wniosek i po jej głębokiej analizie przyznaje mi rekompensatę gwarantując że nie mam się czym przejmować bo to już sprawa allegro sprzedający się nagle budzi i wysyła sprzęt to allegro łamie swój regulamin mówiąc że mam się bujać i oddawać kasę? Nieporozumienie jakieś czy mam ten sprzęt odebrać i zwrócić tą rekompensatę czy to już nie mój problem? Proszę o poważne odpowiedzi ponieważ jest to moja pierwsza taka sytuacja
@Wygix to jest kolejny błąd Allegro, bo jeśli sprzedający w ciągu 14 dni nie ustosunkował się , to oznacza , ze uznał reklamacje za zasadną w związku z tym ma obowiązek usunąć usterki , co też uczynił, a oni niepotrzebnie wypłacili z AP, teraz ktoś zauważył ten błąd dlatego nakazali zwrot rekompensaty, myślę, że lepiej będzie jak odbierzesz grila i zwrócisz rekompensatę, bo w tym przypadku możesz nawet dostać bana i windykację
@Wygix masz i to duży problem bo zgodnie z regulaminem protect który jest yznaniowy masz obowiązek zwrócić protect jak dostaniesz rekompensatę od sprzedawcy, a sprzedawca ci grill naprawiony odesłał więc nie należy się protect. Allegro zacznie cię ścigać swoją windykacją jak nie oddasz, a teraz musisz zapłacić za ponowną wysyłkę grilla. Sprzedawca nawet jak nie ustosunkował się do reklamacji to oznacza tylko tyle że ma obowiązek naprawić lub wymienić, zgodnie z ustawą konsumencką ma takie prawo przy 1 reklamacji i to zrobił bo ustawa konsumencka nie określa czasu naprawy reklamacyjnej.