Słuchajcie jak to jest czemu allegro zmusza zgłosić sprawę na policję za 45 zl
Cześć @Mati170293, jest to część procedury, z której nie zawsze korzystamy przy rozpatrywaniu wniosków. Jeśli jednak otrzymałeś informację, że zgłoszenie sprawy na policję jest konieczne, należy to zrobić.
Nie przesadzajmy policja za 45 zl nie bd ścigać, a zmuszanie kogoś to jest karalne , I to jest udowodnione ze allegro zmusza , wczoraj juz gadałem z rzecznikiem , I sie dowiedziałem bardzo dużo i allegro może beknąc za to
@Mati170293 masz pecha. Obok jest wątek jak ktoś dostał zwrot 45 zł bez żadnego problemu, a w Twoim przypadku robią wszystko, aby nic nie wypłacić.
Pewnie patrzą na to czy klient jest perspektywiczny (dużo kupuje) i warto w niego zainwestować. Nie widzę tu innego sensownego wyjaśnienia tego nierównego traktowania.
No wlasnie żadko kupuje na allegro. Bo wiem ze robią problemy
@Mati170293 napisz w skrócie co się stało, nie dostałeś towaru ?
Kupilem buty, po kilkunastu dniach podeszwa sie rozwaliła, więc złożyłem reklamację, sprzedajacy tak do godziny ja odżucił , dziś wysłałem mu na.maila reklamacje z tytułu rękojmi
@Mati170293 odrzuconą reklamacją nie zajmuje się policja do tego jest rzecznik konsumenta 🙂
Pamiętaj że zgłaszając sprzedwcę na policję oskarżasz go a za fałszywe oskarżenia są paragrafy 😞
Reklamacja a rękojmia to to samo różni się trochu procedurami i dotyczy innych relacji, czy to zakup od osoby prywatnej lub firma - firma bo tylko tu jest rękojmia 🙂
Jak zakup konsumencki reklamacja z tytułu niezgodności co już złożyłeś i została odrzucone, masz uzasadnienie udaj się do rzecznika w swoim mieście, pokieruje co dalej 🙂
AOK to dobrowolne świadczenie nie muszą nic Ci wypłacać 😞
No wlasnie byla dyskusja , kiedy sprzedsjacy odrzucił allegro wysłało link do ochrony z protect więc wypełniłem, w odpowiedzieli dostałem ze sprawą jest trudna kabaret
@Mati170293 AOK jest świadczeniem allegro na zasadach regulaminu, jak zostałeś oszukany, nie myl z odrzuconą reklamacją to jak najbardziej oszustwo się zgłasza 😄
Tu za nic nie benkną. Allegro nie jest stroną transakcji i nie mają prawnego obowiązku zwracania ci jakichkolwiek pieniędzy za sprzedawcę. Allegro robi to dobrowolnie w ramach swojego programu Allegro Ochrona Kupujących. A wypłata z tego programu to dobra wola Allegro i to oni określają zasady programu.
Allegro tylko udostępnia miejsce i środki techniczne do przeprowadzenie transakcji.
@Mati170293 prosta odpowiedź
bo już wcześniej otrzymywałeś zwroty z pok - serwis obecnie ma politykę ograniczania zwrotów (tak twierdzili o tym na jednym z webinarów) - jeżeli w swoim mniemaniu zostałeś oszukany to możesz iść na policję, dalej sąd i itp