anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Allegro przewiduje dostawę! (na Jutro, pojutrze)

MAMY ROZWIĄZANIE!
grix2
#7 Wielbiciel#

Witam wszystkich zainteresowanym problemem, niech ktoś mi powie dlaczego przewidywana dostawa przez system Allegro jest tak omylna, dla mnie się to nie sprawdza, co mnie irytuje że chcę dostać produkt jak najszybciej więc patrzę na dostawę na jutro, zamawiam a co się okazuje dostawa po 48-72 godzinach, a nawet po 96 godzinach. "Krew mnie zalewa", no i kto tu jest winny Sprzedawca czy Allegro, a tak naprawdę dostaje się Sprzedawcy, macie takie same chore akcje :/// "Allegro swoje, a co innego Sprzedawca" !!!...??? czyżby Allegro pogrywało z kupującymi aby zachęcić do kupna, omyłkowo wprowadzając w błąd

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6
mwmonety
#21 Demiurg#

Na ten system wyliczania czasu dostawy to dużo użytkowników narzeka i to nie tylko sprzedawców .

oznacz moderatorów
mikeza
#21 Demiurg#

czasami system allegro potrafi pokazać dostawę na jutro przy zakupie przed godziną 24 i to przy wyborze np. paczkomatu, czy innej tradycyjnej formy, co w praktyce jest całkowicie niemożliwe.

#21 Demiurg#

bo allegro liczy dni a nie godziny 😂

oznacz moderatorów
xyz96
#21 Demiurg#

@grix2 Zwróć uwagę, że dokonując zakupu zawierasz umowę ze sprzedawcą, nie z Allegro. Allegro nie jest stroną transakcji, a za wszystkie treści zawarte w umowie (w opisie transakcji) odpowiada względem kupującego sprzedawca.

Tak, moim zdaniem wskazywanie szybkiej dostawy ma zachęcić do kupna i to się głównie liczy.

oznacz moderatorów
Agent051
#16 Inspirator#

Tak, moim zdaniem wskazywanie szybkiej dostawy ma zachęcić do kupna i to się głównie liczy.”

Z tego wynika, że Allegro stosuje wobec kupujących nieuczciwą reklamę. 

oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg#

grix2 jak sam napisałeś ,, przewidywana ,, czyli nie ma to nic wspólnego z gwarancją .System wylicza czas przewidywanej dostawy na podstawie średniej doręczeń .Ssprzedawca przekazuje przesyłkę przewoźnikowi i nie jest w stanie przewidzieć co się stanie od chwili utraty kontaktu fizycznego z paczką .Zwróć uwagę na przeciętny czas doręczenia dla rodzaju przesyłki bo i tu te parametry są różne . Allegro podaje przewidywany czas doręczenia dla najszybszej formy przesyłki jaką w ofercie ma sprzedający .

oznacz moderatorów