- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Hej, czy jak zamówię produkt do paczkomatu (płatność kartą), to czy po kliknięciu 'zwróć' produkt przyjdzie do paczkomatu i będę musiał go wtedy zwrócić? + czy mogę edytować numer telefonu, żeby kod do skrytki do otwarcia przyszedł na inny numer telefonu
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Kod zwrotu dostajesz na telefon ale także masz go w zakładce "Moje zakupy" jak zwracasz przez Allegro.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
no wiem, przyszedł mi ten kod, ale czy mogę zmienić numer telefonu żeby kod do odebrania paczki przyszedł na inny
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Nie, nie możesz już niczego zmieniać, taki masz zgłoszony numer telefonu i na taki dostaniesz powiadomienia. Nie można zmieniać na każde życzenie, oszuści by mieli radochę gdyby tak było...
Ale jeden raz pamiętam, niczego nie zamawiałem a dostałem powiadomienie sms że paczka jest do odbioru i był kod odbioru. A potem przyszła wiadomość że już odebrałem chociaż do żadnego paczkomatu nie chodziłem.
Więc jakieś dziwne rzeczy też się zdarzają, więc jesli nie chcesz odebrać paczki to kombinuj.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@br. no właśnie chcę odebrać, czyli jak było te powiadomienie ze zwrotem a paczkę zwróciłem w tym samym dniu nie roboczym to przyjdzie do paczkomatu?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@Client:113964827 raczej nie przyjdzie skro nie nadane a odstąpiłeś od umowy i dokonałeś zwrto to sprzedawca Ci tego nie wyśle 😞
Κώστας
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@kostas11 ale no jednak kod do zwrotu InPost przyszedł z numerem kilkunasto cyfrowym, wiec chyba przyjdzie?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@Client:113964827 jak zamówisz czy już zamówiłeś ???? jak zamówisz to podaj prawidłowy telefon, jak zamówiłeś, napisz do przedawcy to zmieni o ile nie przygotował etykiety !!!
Jak zwrócisz to jest zwrot i zamówienia nie ma, sprzedawca odda Ci kasę jak paczka wróci do niego 🙂
Κώστας
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
właśnie zamówiłem i zwróciłem, i na mój obecny telefon przyszedł kod do zwrotu InPost, ale paczki jeszcze nie mam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
To napisz sprzedawcy żeby nie wysyłał nie będziesz miał problemów/roboty a on też straty czasu i pieniędzy za wysyłkę.
Chyba że towar jest już w drodze
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
no właśnie chyba nie jest w drodze, bo zamówiłem w dzień nieroboczy. No ale kod do zwrotu InPost przyszedł więc wydaje mi się że paczka jednak przyjdzie
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@Client:113964827 a masz w kupionych, numer paczki i że wysłane ???? a wystarczyło napisać do sprzedawcy i by zmienił numer 😞 a tak bałagan, Ty zwracasz coś, czego nie posiadasz 😄
Κώστας
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
znaczy, tu sie sprawa komplikuje, bo do tego konta mam taki trochę ograniczony dostęp
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Co znaczy ograniczony dostęp? A jak zgłosiłeś zwrot? Musiałeś miec dostęp do konta żeby zgłosić zwrot.
Robisz zwrot za kogoś kto nie może odebrać paczki?
Kłopotliwa sytuacja bo jeśli będzie coś żle z paczką to nawet reklamacji nie możesz złożyć.
W takim przypadku może lepiej nie rozpakowywać paczki tylko ją po prostu odesłac.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
właśnie chodzi o to że ktoś zrobił zwrot, a paczkę chcę odebrać (ograniczony dostęp oznacza że nie mam go wcale xd)
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Odebrać nie swoją paczkę? Jeśli ktoś nie chce tej paczki to wcale nie znaczy że ty ją powinieneś zabrać. To sie chyba kradzież nazywa, a może przywłaszczenie mienia, jak zwał tak zwał ale niezbyt to ładnie wygląda...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
spokojnie, paczka jest moja, bo za nią zapłaciłem
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Mam nadzieję że masz do niej prawo, jeśli jest inaczej możesz mieć kłopoty.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
oczywiście że mam, nie wiesz co? zapłaciłem i teraz jestem złodziejem
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz