Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry,
chciałbym zakupić prezent na Mikołajki dla znajomej, tak aby dostawa trafiła od razu do niej. Podam jej numer telefonu oraz adres mailowy, jednak rozumiem, że powiadomienie o zakupie na maila przyjdzie zaadresowane na moje dane (imię, nazwisko, nick)? Czy jest opcja zakupu anonimowego? Albo wyłączenia jakichkolwiek powiadomień dla tego zakupu aby odbiorca miał niespodziankę i nie domyślił się kto dokonał zakupu?
Pozdrawiam
@k_rusin99 Wszystkie powiadomienia przyjdą do Ciebie. Przy zakupie w odpowiednim polu wpisz adres wysyłki znajomej.
@k_rusin99 Pytanie czy odbierze, nie spodziewa się przesyłki.😁
Ok, ale wtedy tylko kurierem, tak? Bo jesli paczkomat, to sms przyjdzie na mój nr, zgadza się?
@k_rusin99 Prezent tak czy siak powinieneś wysłać do domu, a nie obdarowana ma dyrdać do paczkomatu 😂
W pracy umówiliśmy się całym zespołem, że paczkomat jest jak najbardziej ok 🙂
k_rusin99 na etykiecie nadawczej będzie Twój nick , jeśli to nie przeszkadza ?
Przeszkadza, zdradzi to kim jest Mikołaj 😄
Ok, chyba jedynym wyjściem jest zakup bez rejestracji.
@k_rusin99 A jeszcze gorzej będzie jak sms nie przyjdzie bo INpost teraz nie wysyła i będziesz musiał jej podać kod odbioru ze swojego mejla 🤣
k_rusin99 sprzedawca może zamazać ten znaczek , ale bywa ,że jest przydatny przy weryfikacji paczki jednak to wypadki sporadyczne .
@k_rusin99 przy składaniu zamówienia poproś sprzedawcę, żeby nie wkładał paragonu do przesyłki 😉
k_rusin99 ze względów bezpieczeństwa wobec sprzedającego i również Twojej przesyłki nie ma takiej możliwości .
Dlaczego? Sprzedawca wie kto dokonał zakupu, płatność się odbyła, chodzi tylko o to aby odbiorca nie wiedział. Przecież nie kupię na Allegro żadnej kontrabany, więc o jakich względach bezpieczeństwa mowa?
@k_rusin99 Jeśli wyślesz na adres domowy, nie musisz podawać jej maila i telefonu. Jeśli chcesz wysłać paczkomatem, też nie podawaj, tylko zmień adres dostawy. Otrzymasz kod odbioru i wyślesz jej SMS-em swój numer telefonu i ten kod. W końcu kiedyś się musi dowiedzieć, że to prezent od Ciebie 🙂