anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

anulacja zamówienia

ascanio12
#1 Nowicjusz

Hejka. W niedzielę kupiłam fotel gamingowy dla syna. Od sprzedającego usłyszałam że zwróci mi pieniądze bo nie ma go na stanie, status przesyłki jest nadal że opłacony ale w szczegółach jest że rozpoczęliśmy zwrot pieniędzy. Płatność była blikiem. Kiedy mogę spodziewać się przelewu i czy to tak powinno być?  

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

Client:35386082
#17 Koryfeusz

Napisz do sprzedawcy, skoro status jest 'rozpoczęliśmy zwrot pieniędzy' dłużej niż 1 dzień może oznaczać, że coś się zacięło i Allegro zamiast przekazać pieniądze Tobie, zawróciło je do sprzedawcy. I sprzedawca musi zlecić ponowny zwrot.

oznacz moderatorów

pecela
#20 Guru ⭐⭐

@ascanio12

Zwrot płatności BLIK może trwać od 3 do 14 dni (zazwyczaj nie trwa to dłużej niż 7 dni) licząc od wysłania zwrotu środków. O dokładne info musisz pytać w swoim banku, bo to oni decydują jak szybko otrzymasz przelew.

A i jeżeli chodzi o sam zwrot, to może on odbyć się poprzez korektę salda (nie otrzymasz żadnego przelewu, bo prostu bank usunie obciążenie na tą kwotę) lub otrzymasz zwykły przelew od swojego banku. Dużo zależy od tego czy transakcja była na etapie blokady czy została już rozliczona. 

oznacz moderatorów

ascanio12
#1 Nowicjusz

kupione było w sobotę a informacja o zwrocie dopiero dziś 

oznacz moderatorów