anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Anulowałem zakup a sprzedawca go wysłał

notoryczny325
#8 Zapaleniec#

Hej. Kupiłem przedmiot 03.07 ale w tym samym dniu anulowalem, napisalem do sprzedawcy. Przedmiot kupiony za pomoca allegropay, lecz sprzedawca następnego dnia wyslal przedmiot. Przedmiot jest w skrytce w paczkomacie. Co mam robic bo sprzedawca nie reaguje na emiale nawet.

oznacz moderatorów
10 ODPOWIEDZI 10

notoryczny325
#8 Zapaleniec#

Przedmior kupiony i 14:30 03.07, anulowalem kolo 18 jednak. Lecz sprzedawca 04.07 o 9 nadal przesyłkę 

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg#

Nie odbieraj. Odstąpiłeś, paczka nie jest Twoja. Ma ustawowo 14-ście dni na zwrot kasy, gdyby nie zwrócił to zakładasz dyskusję.

(Allegro dzieli użytkowników, by rządzić).
oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@notoryczny325 nie anulowałeś tylko pewnie zgłosiłeś zwrot , niemniej jak pisze @AnnaG-Antyki nie odbieraj paczki nooo... chyba ,że znajdują się w niej produkty niepodlegające zwrotowi lub wrażliwe na wysokie temperatury 

oznacz moderatorów

notoryczny325
#8 Zapaleniec#

Mozliwe ze zglosilem zwrot. Ale zawsze bylo tak ze nikt nie wysylal paczki tylko po chwili kasa zwrocona

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@notoryczny325 po zgłoszeniu zwrotu sprzedawca nie jest zobligowany do przerwania procesu realizacji zamówienia , owszem może przerwać  ,ale trudno dociekać dlaczego tego nie zrobił , inaczej jest w przypadku anulowania  ,tu ma obowiązek przerwać .

oznacz moderatorów

Crow_Empire
#14 Krzewiciel#

@notoryczny325  miałem nie tak dawno taki problem. Zakup anulowany po chwili, a mimo to został wysłany na drugi dzień. Sprzedawca poprosił aby go nie odbierać i zwrócił szybko pieniądze. W tym przypadku duży ruch w firmie spowodował problem. w Twoim przypadku może być ten sam problem. Polecam go nie odbierać i jeszcze raz napisać do sprzedającego, jest weekend, więc wszystko trwa dłużej.

oznacz moderatorów

notoryczny325
#8 Zapaleniec#

Okej tak zrobie dzieki

oznacz moderatorów

drekenzes
#18 Luminarz#

@notoryczny325 Jeśli zakup od firmy - nie odbieraj. Jak zakup od osoby prywatnej - to nie masz prawa do zwrotu/anulowania zamówienia, chyba że sprzedawca zrobi ci łaskę i się zgodzi.

notoryczny325
#8 Zapaleniec#

Zakup od firmy 

oznacz moderatorów

Monika__L
#17 Koryfeusz#

Pewnie nie zdążył doczytać tylko najpierw zabrał się za pakowanie i wysyłkę. A potem usiadł do maili. 
albo zobaczył że to jednak zwrot i teraz czeka na paczkę. Jak do niego wróci to rozpocznie procedurę zwrotu pieniędzy 

spokojnie

oznacz moderatorów