Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dokonałem zakupu części używanej , płaciłem blikiem i po 30 minutach anulowałem, sprzedający nie zwrócił mi pieniędzy tylko wysłał paczkę, po rozpoczęciu dyskusji dowiedziałem się że on nie miał żadnej informacji o tym że anulowałem zakup, paczka przyszła do paczkomatu i jak by tego było mało to została umieszczona w multiskrytce wraz z przesyłką z poza allegro, i teraz pytanie co ja mam zrobić
@Client:57171300 jeśli w zakłądce ,, moje zakupy ,, transakcja figuruje jako ,, anulowana ,, to sprzedawca ma taką samą informację u siebie i próbuje zrobić Cię w bolo , zweryfukuj to i domagaj się od sprzedawcy pokrycia kosztów .
W aplikacji widnieje jako anulowana, normalnie to bym paczki nie odebrał , ale co zrobić w przypadku gdy jest ona w paczkomacie wraz z przesyłką którą chce odebrać
Masz anulowaną a więc sprzedajacy powinien mieć taką informację a jak wysłał to jego problem, jak odbierzesz z tego względu że są w skrytce 2 to sprzedajacy musi opłacić zwrot a Tobie i tak musi zwrócić środki.
@Client:57171300 no i mamy patową sytuację, bo anulowanie to odstąpienie a towar nie jest Twój, i nie masz prawa odbierać paczki a jak odbierzesz musisz oddać na swój koszt bo tak jest przy odstąpieniu 😞 ale paczka jest w multiskrytce i co z tym zrobić ?
Ja bym spróbował zgłosić w automacie mam uwagi do paczki i włożyć ją z powrotem do skrytki powinna jako reklamacja wrócić do sprzedawcy 😄
po mojemy anulowałeś po tym jak on wygenerował etykietę. Inaczej etykieta by nie wyszła.
Oddał kurierowi zanim sie dowiedział że anulowałeś.
@Monika__L Zapewne tak było jak piszesz ALE !! sprzedawca dla własnego bezpieczeństwa przed podjęciem zlecenia do realizacji powinien zmienić jego status wówczas przycisk anulowania przestaje być dostępny dla klienta . Nie zrobił tego .
@mdrogeria ostatnio ktoś raportował na forum że allegro się rozjeżdżają czas anulowania z czasem nadania o kilka do kilkunastu minut chyba red ale pewny nie jestem. Może tu było podobnie
@az1rael nie miałem przypadku , wręcz zdarzają się telefony ,że się pomylił i chce anulować , a nie ma przycisku .
@Client:57171300 Ta dyskusja jest przez Allegro? a Ty co masz w zakładce "Moje zakupy" jaki status.
W zakładce "moje zakupy " status jest że zakup anulowany
Jak tak masz to się nie przejmuj to problem sprzedającego, napisz do niego po wyjęciu że ma sobie odebrać albo niech opłaci odesłanie. Będą problemy to poproś o pomoc Allegro.
Czyli radzisz żeby odebrać paczkę i później dyskutować z sprzedającym o zwrocie ?
Nie dyskutować to poinformować o zaistniałej sytuacji, niech odbierze sobie.