Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam. Zakupiłem używany telefon za 120zł + dostawa. Po kilku godzinach anulowalem zakup, sprzedający nie odpisuje na wiadomości, oraz nie zwrócił pieniędzy, dodam że zakup anulowalem 14 czerwca o 17:45, z tego co widzę to nie nadal paczki, otworzyłem dyskusje, lecz dalej nie odpisuje
zakup na allegro lokalnie?
Na zwykłym allegro
Od firmy czy od prywatnego sprzedawcy? Minal deklarowany czas na wysylke przez sprzedawce?
Załóż dyskusję, zaraz zwróci: https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/dyskusje/nowa
przecież założył.
Jak widzisz, nie jest to lek na całe zło wyrządzane przez sprzedających
Zanim napiszesz - przeczytaj.
To jest bardzo duży problem na AG.
@Client:101849965 anulowanie zakupu to odstąpienie i sprzedawca ma do 14 dni na zwrot kasy, więc zakup meliskę na allegro i czekaj bo jak byś mi założył za to dyskusje to kasę dostał byś ostatniego dnia 😞
Art. 32. 1. Przedsiębiorca ma obowiązek niezwłocznie, nie później niż w terminie 14 dni od dnia otrzymania oświadczenia konsumenta o odstąpieniu od umowy, zwrócić konsumentowi wszystkie dokonane przez niego płatności, w tym koszty dostarczenia towaru.
on założył dyskusję przecież.
anulowanie to 48 h na zwrot środków.
on nie odstąpił, żeby mieć 14 dni
@Monika__L to jest tylko zalecenie allegro nie poparte żadnymi przepisami 🙂 Ustawa jest ważniejsza 🙂 Nigdzie nie pisałem żeby założył dyskusję, przeczytaj na spokojnie mój post 😄
Samo allegro pisze że anulowanie to odstąpienie !!!
@Client:101849965 w prowadzonej dyskusji, poproś o pomoc pracownika Allegro. Sprzedający ma 24h w dni robocze na odpowiedź w dyskusji, więc poczekajmy na jego wiadomość. Nie martw się zakupy na Allegro są bezpieczne w ostateczności będziesz mógł złożyć wniosek o rekompensatę z Allegro Protect.
Sprzedawca to nie robot.
Daj mu czas - jak Cię "nagli" - to do niego zadzwoń.
Bądź człowiekiem i daj innym normalnie funkcjonować. To, że Ty chcesz coś teraz, naraz, natychmiast - nie oznacza, że to zostanie w ten sposób zreazlizowane.
@Client:101849965 Piszesz w swoim poście że sprzedający nie odpisuje na wiadomości a teraz odbierze?
Ludzie,czy wyście zwariwali, sprzedający to niejednokrotnie firma, firma działa w godzinach od do, przyczym ma nie tylko jedno ale parę, paręnaście zamówień dziennie. Jeśli ogarnia to jedna osoba to trzeba czasu zanim odpisze, zareaguje. Najprościej jest po 5 min się denerwować ze nie odpisuje i cyk negatywny komentarz. Jak chcesz telefon na już to idź do sklepu. Kup, za chwilę oddaj. A nie rób syfu na allegro.