anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Anulowalem zakupy nie otrzymałem zwrotu pieniędzy

Client:100991852
#7 Wielbiciel#
  •  
oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

aragil
#15 Entuzjasta#

kiedy anulowałeś?

oznacz moderatorów

Client:100991852
#7 Wielbiciel#

W czwartek tego tygodnia zapłaciłem za towar a sprzedawca zarzuca mi że mu nie zapłaciłem i nie wyśle towaru więc anulowalem proponował mnie żeby mu wysłać kasę na jego prywatne konto 

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

@Client:100991852 To jakiś kombinator. O nie ma prawa wymagać wpłaty na prywatne konto. Zgodnie z regulaminem ma obowiązek przyjmować wpłaty przez Allegro Finanse. Jeśli zapłaciłeś i anulowałeś zakup, musi Ci dodać pieniądze. Wszelkie informacje i linki masz niżej.

oznacz moderatorów

mr_oma
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@Client:100991852, czy wysłałeś Sprzedającemu potwierdzenie opłacenia zakupu? Jeśli chodzi o zamówienie nr b762ed01-3d04-11ec-acdb-0783d1768bf1 widzę, że płatność została poprawnie sfinalizowana, a samo zamówienie anulowałeś. 

Maja
   Moderatorka

mr_oma
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@Client:100991852, czy możesz wskazać numer zamówienia, o którym mówisz?  

Maja
   Moderatorka

xyz96
#21 Demiurg#

@Client:100991852 Jeżeli anulowałeś zakup, sprzedawca powinien zwrócić wpłatę niezwłocznie, najpóźniej w czasie 14 dni. Jeżeli towar nie został jeszcze wysłany, zgodnie z regulaminem Allegro, powinien oddać w ciągu 2 dni. Gdy sprzedawca odda pieniądze, otrzymasz powiadomienie e-mail od Allegro. Jeśli sprzedawca zwleka zbyt długo, otwórz spór; https://allegro.pl/dyskusje/nowa wtedy środki szybko zwróci. Jeżeli nie możesz otworzyć sporu, napisz do Allegro tu; https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=65a29468-5e40-4672-a8d6-e0a1f77e6d3a&subjectId=5d429015-5... Sprzedający otrzyma ponaglenie.

oznacz moderatorów