anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Anulowanie zakupu po nadaniu numeru paczki

gwiktor21
#2 Obserwator#

Witam, kupiłem towar i zapłaciłem za niego. Chcę zrezygnować z zakupu, o czym poinformowałem sprzedawcę aby  go nie wysyłał. Sprzedawca zgadza się bez oporów, jednak przygotował już paczkę i został nadany numer przesyłki. Chcę więc anulować zakup w serwisie ALLEGRO i tutaj pytanie - jak ?????? 

W szczegółach zakupu nie jest aktywna opcja zarówno "Zwróć zakup" jak i "Anuluj zakup".

Czy w tym momencie sprzedający dokona anulowania zakupu? 

W jaki sposób odzyskać kwotę za zakup, z pomniejszoną kwotą za koszt przesyłki jaką sprzedawca poniósł z tytułu wygenerowania numeru przesyłki.

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@gwiktor21 podaj proszę numer tego zamówienia. 
Jeśli sprzedający tylko wygenerował etykietę, to opłata nie zostanie naliczona. 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

gwiktor21
#2 Obserwator#

chodzi o numer przesyłki InPost czy numer zakupu? 
Jeśli chodzi o numer zakupu to jak go znaleźć?

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@gwiktor21 chodzi o numer zakupu, znajdziesz go w zakładce Moje zakupy, wejdź w "szczegóły zakupu" > "rozwiń szczegóły zakupu", numer będzie tutaj:

la_nika_0-1686827628316.png

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

gwiktor21
#2 Obserwator#

zakup był wykonany na koncie afoot od sprzedawcy OyamaBdg
b330e600-0ac7-11ee-a650-89c965a2ab6c

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@gwiktor21 ok no to w tej sytuacji wystarczy poinformować sprzedającego, że rezygnujesz z zakupu (w Moje zakupy powinna być aktywna opcja "zwróć zakup", ale jeśli nie ma, to nic nie szkodzi możesz odstąpić od umowy również w inny sposób - np. e-mailowo lub przez centrum wiadomości. Sprzedający powinien Ci zwrócić całą wpłatę, bo jeszcze za nic nie zapłacił (w sensie wysyłki), a prowizję odzyska. 

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów