Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Po opłaceniu zamówienia sprzedawca powiadomił mnie, że nie ma już tego przedmiotu na stanie i poprosił o anulowanie zamówienia, co ma podobno przyspieszyć zwrot pieniędzy. Czy faktycznie powinnam w takim przypadku anulować zakup? Pytam, bo gdzieś mi się obiło, że jest jakiś limit anulowań i jak ktoś zbyt często z tej opcji korzysta, to może mieć później problem. No a czasem jednak potrzebuję faktycznie coś anulować. Jak to dokładnie z tym jest?
@betmary możesz anulować, jeśli faktycznie jest jakiś limit anulowań to raczej chodzi o anulowanie zakupu od jednego sprzedawcy z tej samej oferty wiele razy w krótkim czasie. Jeżeli wykorzystujesz tę funkcję z głową to na pewno nie będziesz miał z nią problemów.
@betmary możesz ze spokojem anulować sobie zamówienie w zakładce moje zakupy. Sprawdź jedynie, czy masz tę opcję jeszcze dostępna w szczegółach zamówienia. Jeśli sprzedający przyjął już zamówienie do realizacji i masz jedynie opcję "zwróć zakup"- skontaktuj się ponownie ze sprzedawcą. 🙂
Nie przyjął, skoro sam prosił o anulowanie. Zakup ma status opłacony. Jednak jak teraz sprawdziłam, to nie znalazłam opcji anulowania. Może minęło za dużo czasu, bo najpierw próbował znaleźć zamiennik...
W każdym razie pytanie jest o to, czy faktycznie są jakieś problemy, gdy ktoś zbyt często używa tej opcji? Czy jest jakiś limit?
I czy anulowanie faktycznie przyspiesza zwrot pieniędzy, skoro sprzedawca nie może zrealizować zamówienia?
@betmary nie ma limitu anulowań. Jednak w przypadku jak jest nadużywane, możemy skontaktować się z użytkownikiem wyjaśnić sprawę.
Jeśli samodzielnie anulujesz zamówienie, sprzedający ma 2 dni robocze na zwrot. Tak samo jest w przypadku jak sprzedający anulowałby zamówienie.
W takim razie skoro teraz już nie mam opcji anulowania, to kiedy otrzymam zwrot? Czy sprzedawca nadal może sam anulować to zamówienie?
@betmary skontaktuj się ze sprzedawcą i wyjaśnij mu, że nie możesz anulować zamówienia samodzielnie. Poproś o anulowanie i zwrot pieniędzy.