anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Anulowanie zamówienia na raty

ziellona11
#7 Wielbiciel#

W skrócie. Kupiłam komputer na raty, następnego dnia chciałam anulować zakup, ale nie było takiej opcji. Zadzwoniłam, więc do sprzedającego z informacją, żeby nie wysyłał paczki, bo jednak rezygnuje. Nie robił żadnych problemów, kazał tylko napisać smsa z nickiem allegro i informacją, że rezygnuje oraz kliknąć na stronie, że zwracam produkty. Dodatkowo otworzyłam jeszcze dyskusje i tam również odstąpiłam od umowy, dodając stosowny formularz. Sprzedający odpisał "Zamówienie zostało anulowane. Wpłata już zwrócona". Na maila tylko dostałam info od allegro, że zakup anulowany, ale gdy wchodzę na swoje konto to już takiej informacji nigdzie nie ma. Pierwszy raz brałam coś na raty i nie wiem za bardzo jak sprawdzić, czy rzeczywiście sprzedający zwrócił pieniądze i gdzie one w ogóle trafiły 

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

LEW433
#21 Demiurg#

Napisz na jakie raty, środki po zwrocie trafiają tam skąd wyszły czyli do banku, na Allegro Pay zwiększają twój limit a ty musisz wypełnić w panelu Allegro Pay swój nr konta  i wówczas nadpłata trafi do Ciebie. Po zwrocie musi być mail od Allegro że zwrócił, jak nie masz maila i nie ma ich na koncie pożyczkodawcy to mógł nie zwrócić. Pamiętaj że do czasu zwrotu musisz spłacać raty jak przyjdzie termin.

oznacz moderatorów

ziellona11
#7 Wielbiciel#

Raty brałam przez Allegro, z Alior Banku. Czyli zwrot trafi bezpośrednio do banku i wtedy będę mogła rozwiązać umowę, tak? Pierwsza rata jest w maju, więc jeśli zwrot trafiłby w ciągu tych umownych 14 dni, to może bym zdążyła wszystko załatwić przed terminem pierwszej płatności.

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@ziellona11 Sprzedający poprawnie zlecił już zwrot za ten zakup, ale z uwagi na to, że zakupiłaś ten przedmiot na raty, musisz jeszcze skontaktować się z pożyczkodawcą i rozwiązać umowę kredytową. Wszelkie informacje i dane kontaktowe znajdziesz w umowie ratalnej, którą otrzymałaś. 

Ola
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów