Witam,
jak mogę anulować opłacone zamówienie? Skontaktowałam się ze sprzedawcą. Sprzedawca zgodził się na anulowanie ale żadna ze stron nie może tego zrobić. (towar nie został jeszcze wysłany)
Brak guzika: anuluj zamówienie
Ja mogę jedynie zwrócić towar ale wówczas allegro nie oddaje mi kosztów przesyłki (chodzi tu o kwotę 300zł).
Będę bardzo wdzięczna za pomoc.
Pozdrawiam.
@Client:80253366 Cześć. 🙂 Jeśli sprzedający rozpoczął już przetwarzanie zamówienia i zmienił jego status, to nie będzie opcji anulowania zamówienia.
Wyklikaj zwrot, jeśli zamówienie nie zostało wysłane, to sprzedający zwróci Ci również koszty wysyłki.
@Client:80253366 Nie ma anuluj to klikasz zwrot i jeżeli sprzedajacy paczki nie wysłał to powinie zwrócić Ci środki a jak wyśle to nie odbieraj.
@LEW433 a jak wyśle to nie odbieraj. ???
A jak wyśle to zwróć zgodnie z informacją o zwrocie, paczki odebrane zwracasz za darmo jak to smart a nieodebrane wracają odpłatnie za co sprzedawca zgodnie z prawem odliczy od zwracanej kwoty bo koszt odesłania jest po Twojej stronie 🙂
@Client:80253366 Nie prawo nie mówi w jakiej chwili musisz odstąpić od umowy zakupu, mówi tylko o terminie 14dni, jeżeli odstąpiłeś od umowy zakupu przed wysłąniem i sprzedajacy wyśle to jego problem i niczego nie może Ci potrącać.