anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Anulowanie zapłaconego zamówienia

Client:80253366
#7 Wielbiciel#

Witam,

jak mogę anulować opłacone zamówienie? Skontaktowałam się ze sprzedawcą. Sprzedawca zgodził się na anulowanie ale żadna ze stron nie może tego zrobić. (towar nie został jeszcze wysłany)

Brak guzika: anuluj zamówienie

Ja mogę jedynie zwrócić towar ale wówczas allegro nie oddaje mi kosztów przesyłki (chodzi tu o kwotę 300zł).

Będę bardzo wdzięczna za pomoc.

Pozdrawiam.

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@Client:80253366 Cześć. 🙂 Jeśli sprzedający rozpoczął już przetwarzanie zamówienia i zmienił jego status, to nie będzie opcji anulowania zamówienia.

Wyklikaj zwrot, jeśli zamówienie nie zostało wysłane, to sprzedający zwróci Ci również koszty wysyłki. 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@Client:80253366 Nie ma anuluj to klikasz zwrot i jeżeli sprzedajacy paczki nie wysłał to powinie zwrócić Ci środki a jak wyśle to nie odbieraj.

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@LEW433 a jak wyśle to nie odbieraj. ???

A jak wyśle to zwróć zgodnie z informacją o zwrocie, paczki odebrane zwracasz za darmo jak to smart a nieodebrane wracają odpłatnie za co sprzedawca zgodnie z prawem odliczy od zwracanej kwoty bo koszt odesłania jest po Twojej stronie 🙂

________
Κώστας
oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@Client:80253366 Nie prawo nie mówi w jakiej chwili musisz odstąpić od umowy zakupu, mówi tylko o terminie 14dni,  jeżeli odstąpiłeś od umowy zakupu przed wysłąniem i sprzedajacy wyśle to jego problem i niczego nie może Ci potrącać.

oznacz moderatorów