anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Anulowany zakup wysłany i zaginiony

waskacz6
#7 Wielbiciel#

Witajcie mam problem ponieważ przesyłka była anulowana i została wysłana a prosiłem przed wysyłką żeby nie wysyłali ponieważ nikogo nie ma pod adresem a oni i tak wysłali i przesyłkę rzekomo dostarczono a nie ma takiej możliwości bo nikogo nie było trwa już to długo nie mogę dojść do porozumienia ze sprzedającym rozgania winę na kuriera a kurier to znaczy przesyłki kurierskie DPD mówią że paczka została dostarczona. Proszę o pomoc jak mogę dochodzić swojego prawa?

oznacz moderatorów
21 ODPOWIEDZI 21

LEW433
#21 Demiurg#

@waskacz6 Jakich praw, anulowałeś a więc odstąpiłeś od umowy zakupu, sprzedający nie powinien wysyłać zwraca Ci środki i tyle.

oznacz moderatorów

waskacz6
#7 Wielbiciel#

Niewiem już co napisać sprzedającemu on się opiera że paczka została dostarczona i ja mam wyjaśnić z dpd i kurierem sprawę. To jakiś absurd zwala winę na mnie.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

A jak prowadzisz z nim korespondencje? a co widzisz w  swojej zakładce tu:https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/kupione masz możliwość zgłosić problem z zakupem? nie masz to poproś o pomoc Allegro. Napisz że to jego problem ponieważ odstąpiłeś od umowy zakupu przed wysłaniem i niech sobie szuka przesyłki.

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@LEW433 niekoniecznie bo to mógł kupić od prywatnej osoby na zwykłym allegro i głupi system allegro puścił anulowanie, a wedle prawa nie ma takiej możliwości bez zgody sprzedawcy

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@waskacz6 zacznijmy od początku zakupiłeś od firmy czy od osoby prywatnej? Czy złożono reklamację na doręczenie u kuriera?

oznacz moderatorów

waskacz6
#7 Wielbiciel#

Czyli tak kupiłem od firmy i było to tak że 4 marca o godzinie 12:19 nadali paczkę a ja o godzinie 14:00 zrezygnowałem z zakupu i napisałem do nich wiadomość Proszę nie wysyłać paczki ponieważ mam pilny wyjazd i nie będzie mnie przez 3 tygodnie w domu. A nie wiedziałem jak to pisałem że oni już nadali paczkę i odpisali mi że paczka wysłana Proszę nie odbierać. Więc odpisałem że na pewno nikt nie odbierze ponieważ pod adresem nikogo nie ma. A oni teraz napisali że jest informacja że paczka została dostarczona. I teraz ani paczki ani pieniędzy które zapłaciłem bo wszystko mam wstrzymane.

oznacz moderatorów

waskacz6
#7 Wielbiciel#

W moich zakupach mam informację przy tym produkcie że zostało dostarczone 6 marca o godzinie nie pamiętam. Tylko nie rozumiem jakim prawem i kto podpisał dostarczenie jeśli ja nie udzieliłem nikomu pełnomocnictwa

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@waskacz6 Czyli można uznać że nie odstąpiłeś od umowy zakupu, nie anulowałeś. Jak anulowałeś ten zakup?

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@waskacz6 niestety ale sprzedawca niewinny bo wysłał zanim go poinformowałeś a statystyki allegro musi utrzymać czyli wysyłać w deklarowanym terminie, mieszkasz w domu? bloku? bo kurierzy tak lubią se ciepnąć paczką przez płot i odkliknąć dostarczone trzeba złożyć reklamację w dpd najlepiej samemu bo masz papier od przewoźnika jako materiał dowodowy. W smarcie to poszło czy płaciłeś za paczkę?

oznacz moderatorów

waskacz6
#7 Wielbiciel#

Tak ale też nie wiedziałem że on tak szybko to wyślę. Ale napisałem informację żeby nie wysyłał i zrobiłem zwrot on mi napisał że już wysłał i nie może nic zrobić tylko dlaczego nie zrobił informacji w DPD żeby nie dostarczali.

oznacz moderatorów

waskacz6
#7 Wielbiciel#

To powiedzcie co mam teraz zrobić jak jaka jest procedura jak to wygląda?

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@waskacz6 Jeszcze raz, gdzie i jak anulowałeś, jak zrobiłeś zwrot? Ten ..zrobi wszystko żeby Ci wmówić że to Twoja wina, uważaj. Masz w zakładce tam gdzie Ci wskazałem że "odebrana"  a gdzie masz dowód o tej informacji o anulowaniu zwrocie?

oznacz moderatorów

waskacz6
#7 Wielbiciel#

Mam w moich zakupach data zgłoszenia i numer zwrotu. Ale jeszcze jest informacja że zakup dostarczony.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Co masz w "moich zakupach", umiesz odpowiedzieć?

oznacz moderatorów

waskacz6
#7 Wielbiciel#

Mam zakup zwrócony w moich zakupach a jak wejdę głębiej to jest zwrot zgłoszony. Bo już nie było anuluj tylko zwróć.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@waskacz6 Więc poproś Allegro o pomoc, nie rozwiążesz tej sprawy sam, otwórz dyskusję, opisz sprawę:https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/dyskusje/nowa  nie biegaj po przewoźnikach.

oznacz moderatorów

waskacz6
#7 Wielbiciel#

Dyskusje mam otwartą że sprzedającym więc allegro widzi sprawę. Więc może do nich jeszcze napiszę?

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@waskacz6 poprosiłam już nasz zespół o wypowiedź w Twojej dyskusji ze sprzedającym, więc poczekaj proszę jeszcze chwilę, ale nie musisz już do nas pisać w tej sprawie. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

waskacz6
#7 Wielbiciel#

Tak poszło w smarcie

oznacz moderatorów