anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

błąd allegro

myniaczek1
#8 Zapaleniec#

Przez moja nieuwagę dokonałam zakupu całego koszyka. Jednak nie wszystkie kupione przedmioty są w zakłądce "kupione". Widzę, że brakuje częsci kwoty, którą pobrało przy płatności. Przy niektórych produktach była opcja anuluj zakup, ale nie przy wszystkich. Numer tel sprzedającego nie istnieje. Jak mam odzyskać pieniądze i zrezygnować z kupionych towarów? Dopiero co uporałam się z blokadą konta na wszystkich przeglądarkach poza Mozillą, teraz to. Co z tym allegro jest nie tak?

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

xyz96
#21 Demiurg#

Niektóre przedmioty możesz mieć w Kupionych tu; https://allegrolokalnie.pl/konto/oferty/aktywne Kliknij po lewej Kupione. Za nie nie musisz płacić. Po pięciu dniach umowa ze sprzedawcą przy braku wpłaty jest automatycznie rozwiązywana. Przy pozostałych przedmiotach odstąp od umowy tak;

Sprawdź, czy jest dostępna ta metoda;

1. Wejdź w zakładkę Kupione, przy właściwym produkcie kliknij Szczegóły, potem w pozycji „anulowanie zakupu” kliknij Anuluj Zakup, wybierz powód anulowania i ponownie kliknij Anuluj zakup.

Jeśli nie ma takiej opcji;

1. Wejdź w Kupione, przy właściwym przedmiocie kliknij „Szczegóły”, potem na dole „Zwróć całość lub część zakupu”, następnie zaznacz przedmiot i wskaż jeden z powodów, najlepiej zaznacz „Bez podania przyczyny”, wpisz numer konta i na koniec zatwierdź zwrot. 

1. Możesz też zwyczajnie, zgodnie z przepisami, wysłać sprzedającemu mailem oświadczenie o odstąpieniu od umowy, czyli krótkie pismo z datą zakupu, numerem oferty, nazwą przedmiotu, swoimi danymi osobowymi, informacją o rezygnacji z zakupu oraz numerem konta do zwrotu wpłaty.

Następnym razem nie kupuj hurtem.

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

Przy każdej transakcji w zakładce kupione masz przycisk ,, anuluj ,, , jeśli nie działa sprzedający zmienił status przesylki . Pozostaje kontakt ze sprzedającym .

oznacz moderatorów

myniaczek1
#8 Zapaleniec#

Przy jednym brak takiej zakładki, nr tel nie istnieje

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

Mail też nie istnieje?

oznacz moderatorów

myniaczek1
#8 Zapaleniec#

Mail istnieje, napisałam, jednak brak reakcji a zamówienie się realizuje, bo przyszło powiadomienie. Próbuję tez dyskusji ze sklepem, wszędzie cisza. Nawet jeśli zwrócę towar, kosztów wysyłki nie odzyskam. W przypadku innego sprzedawcy - nadal nie ma tego przedmiotu w kupionych, zamówienie w realizacji, brak możliwości rezygnacji, pieniądze zeszły z konta za wszystko jednoczesnie

oznacz moderatorów

myniaczek1
#8 Zapaleniec#

rozpoczęłam dyskusję ze sprzedawcą w formularzu, zobaczymy czy odpisze

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

Zadzwoń nr tel . znajdziesz w panelu ,, o sprzedającym ,, /

Jeśli odstąpisz od umowy sprzedający musi Ci zwrócić koszt nadania .

oznacz moderatorów