anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Baza danych/katalog Allegro wprowadza w błąd

TMCK07
#7 Wielbiciel

Baza danych Allegro wprowadza w błąd.
Kupiłem filtr kabinowy węglowy Filtron K 1187A i baza danych przy doborze filtru uwzględnia auto Hondę Civic VIII hatchback, ale ten filtr, jak i jego odpowiednik pyłkowy (bez literki A), są o kilka centymetrów szersze od właściwego filtra, którym jest Filtron K 1175.

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

N_Nitka28
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@TMCK07 Doprecyzuj jak mogę Ci pomóc? Jeśli wyszukujesz coś na Allegro to zawsze na górze strony pojawiają się w pierwszej kolejności oferty promowane. 

Nicol
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

TMCK07
#7 Wielbiciel

Akurat taki filtr znalazłem po scrollowaniu w dół. Błędnie dane znalazły się u sprzedawcy, ale również pochodzą ze strony producenta, gdzie po lekkim zagłębieniu się w stronę okazuje się, że to było błędne pierwsze wrażenie. I niestety wiele sprzedawców ma te błędne informacje jak AutoPlanet, gdzie kupiłem ten filtr, jak i WorldAutomotive i wielu innych sprzedawców.

oznacz moderatorów

matt_rose
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

Cześć @TMCK07, jeśli zauważysz błędy w ofertach/produktach oferowanych na Allegro, udostępniliśmy możliwość ich zgłaszania. Dzięki temu sprawa trafi do odpowiedniego zespołu. Zrobisz to za pomocą tego formularza. 

Mateusz
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

TMCK07
#7 Wielbiciel

Zrobiłem to kilka dni temu i oto odpowiedź jaką dostałem:

"Zweryfikowaliśmy Twoje zgłoszenie. Nie zidentyfikowaliśmy błędnego połączenia oferty nr 14017769356 z produktem.
Poniżej znajdziesz przykłady sytuacji, w których nie odpinamy ofert od Produktów:

• brak różnic między towarem w ofercie a Produktem,
  • jedyną różnicą jest numer GTIN (między innymi EAN, ISBN, ISSN) - numer ten identyfikuje produkt, a nie jego właściciela , co umożliwia wielu sprzedawcom oferowanie tego samego towaru w swoich ofertach podpiętych pod dany produkt (jeśli Twój towar posiada elementy, które go wyróżniają jak dedykowane opakowanie, specyficzne oznaczenia czy różnice w wyglądzie - warto to pokazać w ofercie i/lub produkcie, aby odpowiednio go zidentyfikować),
  • zgłoszenie dotyczy innego naruszenia w ofercie - tego typu przypadki zgłoś nam za pomocą formularza, prawidłowo wybierając powód zgłoszenia. Zachęcamy do dodania uzasadnienia- przyśpieszy to nam weryfikację."
oznacz moderatorów