anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Blokada rodzicielska

Client:56780655
#7 Wielbiciel#

Witam jak w temacie czy istnieje blokada rodzicielska ? 

tej aplikacji ponieważ zaniepokojony jestem kategorią zdrowie (erotyka) chodzi o to że nawet sześciolatek jest w stanie otworzyć ten dział . A to powinno być zabezpieczone hasłem i to powinno się moim zdaniem otwierać przy ustalonej blokadzie rodzicielskiej inaczej trzeba będzie usunąć konto 

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Client:56780655 w aplikacji nie ma takiej funkcji jak blokada rodzicielska, natomiast kategoria Erotyka jest dla osób powyżej 18 roku życia i aby w nią wejść, konieczne jest potwierdzenie wieku:

la_nika_0-1743006899889.jpeg
W tej kategorii w najbliższym czasie wprowadzimy sporo zmian. 14 kwietnia doprecyzujemy zasady dotyczące dopuszczalnych sposobów prezentacji, zdjęć i opisów ofert, aby produkty erotyczne były prezentowane w sposób zgodny z naszymi standardami i oczekiwaniami kupujących. Uzupełnimy też listę przedmiotów zakazanych o kilka produktów, aby lepiej dostosować ofertę do powszechnie obowiązujących norm obyczajowych i etycznych.
Szczegółowe informacje są dostępne tutaj

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Czy tu umie ktoś czytać ze zrozumieniem? Tam może być wszystko dla dorosłych tylko wystarczy wprowadzić blokadę rodzicielską czy to takie trudne ?

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@Client:56780655 sześciolatek i allegro, po co ? przecież zakupów nie robi a jak coś szukacie to możecie razem 🙂 po drugie rodzic odpowiada za udostępnianie telefonu itp. po trzecie są programy i aplikacje do kontroli, po czwarte wszystkie strony mają takie same zabezpieczenia, zmian trzeba na poziomie ustawy / Państwa 🙂 

Zbierz podpisy, przygotuj ustawę i wprowadź ją do sejmu na obrady 😉

________
Κώστας
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Pytanie jest głupie że można śmiało je uznać za retoryczne . Dlatego że pracuje po południami i proszę nie raz dziecko o to żeby sprawdził czy coś kupiłem a jak chce jakąś rzecz to sam mi pokazuje dziecko musi być nauczone samodzielności i ostrożności w sieci .

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@Client:56780655 konta junior na allegro nie mają dostępu do kategorii erotyka. Rozwiązaniem tu jest to, aby twoje dziecko korzystało ze swojego konta. Wtedy takie treści nie będą dla niego dostępne. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Ja mam 30 lat mój syn ma 6 lat a czasem go proszę żeby coś zamówił nawet jak siedzi na komputerze więc to też jest do **piiip** rozwiązanie bo i tak korzysta z mojego konta 

oznacz moderatorów

Puzonix
#12 Orędownik#

@Client:56780655 Skoro 6 latek zamawia dla Ciebie "coś" samodzielnie to jest to bystry dzieciak polecam zatem poświęcenie dziecku większej uwagi i przeprowadzanie poważnych rozmów, aby "nauczyć dziecko samodzielności i ostrożności w sieci".

Skoro 6-latek może sam przesiadywać na komputerze, bez żadnej kontroli (allegro to chyba najmniejsze z zagrożeń w sieci) to jest chyba w stanie zrozumieć co wolno, a czego nie wolno kilkać? Piszę to jako rodzic dwójki dzieci, które nie mają możliwości korzystania z internetu bez kontroli.

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Tak ale inni mają blokadę rodzicielską zabezpieczeną hasłem rodzica w kategoriach dla dorosłych. W wersjach komputerowych tylko allegro nie ma tego , a apki tak samo nawet Lidl potrzebuje potwierdzenia że gazetkę z alkoholami przegląda osoba dorosła. 

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg#

"Ja mam 30 lat mój syn ma 6 lat a czasem go proszę żeby coś zamówił nawet jak siedzi na komputerze"

ten tekst poprawił mi humor 🙂

a przeglądarkę goo gle też ma allegro zablokować?

bo jak syn wpisze magiczne słowo "s e x"  to też może otrzymać nieciekawe wyniki 🙂

na allegro masz podwójne logowanie - twój syn ma także dostęp do Twojego telefonu komórkowego?

oznacz moderatorów