Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam. Chcę anulować zakup przedmiotu, który miał być opłacony przy odbiorze. Mam tylko informację w szczegółach transakcji o zwrocie, przy czym brak danych, aby anulować zakup bez podawania konta rachunkowego.
Sprzedawca nieuczciwy. Zero było kontaktu. Regał nie przyszedł na czas, który minął 13go lipca a zakupiłam 27 czerwca. Dziś jest 22 lipiec. Dopiero sprzedający odezwał się dzisiaj, gdy otworzyłam spór.
Dokładnie się przyjrzałam stronie i sprzedający nie wystawia faktur, i transport nie dotyczy śledzenia.
W momencie wypełniania zwrotu, jest informacja, aby wpisać konto IBAN. Ja mam konto na miejscu. Nie rozumiem tego.
Proszę o pomoc.
IBAN to po prostu PL przed numerem konta.
Wystarczy wpisać PL przed nr konta?
@Iwona_Sz_ska Tak.
Półka nie dotarł do mnie. Miałam zapłacić przy odbiorze. Zrobiłam teraz zwrot ale mam podać metodę zwrotu.
Jak metodę wybrać, skoro nie mam przesyłki?
Nie przyjmuję jej, rezygnujè i nie chcę, aby w ogóle została wysłana przez sprzedającego. A jeśli to zrobi mimo to? To będę musiała zapłacić za zwrot?
Czy Allegro na na to odpowiedź?
Z tego co kojarzę nie musisz wybierać metody zwrotu. Ewentualnie wybierz wysyłkę własną i tyle.
Jeśli niczego nie otrzymałaś to niczego nie odsyłasz.
Po zgłoszeniu zwrotu nawet jeśli paczka zostanie nadana to jej zwyczajnie nie odbieraj.