anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak dat ważności w produktach spożywczych

Halzin
#1 Nowicjusz#

Dlaczego sprzedający mają możliwość sprzedania towarów spożywczych nie podając daty ważności w opisie produktu. To jest karygodne!!! Szczególnie, gdy chce się kupić żywność dla dzieci. W opisie produktu mam napisane "data ważności: patrz opakowanie". Jak mam zobaczyć opakowanie przez internet, jeśli nawet nie ma zdjęcia z datą? Czy Allegro nie może weryfikować i usuwać takich ogłoszeń?

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

LEW433
#21 Demiurg#

Nie wolno sprzedawać przeterminowanej żywości więc z pewnością jest "jakiś" termin ale jaki? musisz pytać sprzedającego >nie ma innego wyjścia.

oznacz moderatorów

Health___Beauty
#14 Krzewiciel#

Na logikę - sprzedawca musiałby zmieniać opis przy każdej dostawie każdego produktu. Dość pracochłonne. Poza tym może w jednej dostawie przyjść produkty z rożna data ważności.  Zdaje się, ze jak produkt ma krótka date ważności to musi to być zaznaczone w opisie. 

ja sprzedaje kosmetyki ale tez nigdy nie podaje konkretnej daty ważności jak ktoś pyta tylko pisze ze np. Co najmniej rok, bo mam kilka sztuk danego produktu - jeden ma date ważności rok a inny 3 lata. Napisze 3 lata, ktoś kupi, wyślę akurat ten który ma rok i potem będzie, ze sprzedawca kłamie. 

oznacz moderatorów

_Likos_
#21 Demiurg#

@Halzin  "Jak mam zobaczyć opakowanie przez internet,  "- między innymi własnie dlatego masz przysługujace konsumentowi prawo do odstąpienia od umowy w ciągu 14 dni bez podania przyczyny . Jest to tak czas do spokojnego zapoznania sie z towarem tak jak w sklepie stacjonarnym. Możesz wówczas spokojnie sprawdzić date.

Innym sposobem jest napisanie przed zakupem do sprzedającego z pytaniem o termin przydatnosci.

oznacz moderatorów