Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry, ostatnio zamówiłem nowy telefon korzystając z platformy allegro. Niestety opis nie był pełny, brakowało informacji że urządzenie zostało wzięte na raty u jednego z operatorów o którym wiadomo że blokuje urządzenia które nie są systematycznie spłacane. Telefonu nie otwierałem, nie zerwałem plomby gwarancyjnej, jest on w stanie nienaruszonym. Chciałbym zwrócić ten telefon ponieważ obawiam się że będzie on zablokowany i nie będę mógł z niego korzystać jednak natknąłem się na dziwne zapisy w formularzu zwrotu (zapisy te będą dostępne w załączniku).
Pozdrawiam
Załączniki nie są widoczne dla innych poza Tobą. Jeśli to zakup od firmy, masz prawo odstąpić od umowy w ciągu 14 dni i odesłać telefon. Żadne zapisy sprzedawcy nie mogą być sprzeczne z prawem, a jeśli są, nie obowiązują one kupujących. Po odstąpieniu sprzedawca zwraca wpłatę + koszt wysyłki do kupującego. Kupujący odsyła na własny koszt.
Do reklamacji:
"Dodatkowe informacje
Zwrot mozliwy w ci 7 dni roboczysz z dowodem zakupu, tylko w przypadku gdyby towar byl
uszkodzony bądź nie sprawny."
Do zwrotów:
"Zwroty
Czas na odstąpienie od umowy: -
Koszt przesyłki zwrotnej pokrywa: -
Do pobrania:
Przykładowy formularz odstąpienia od umów.pdf
Adres do zwrotu: -
Ograniczenie prawa do odstąpienia"
@jarokowalcz Gdzie dokładnie umieszczone są informacje, które tutaj cytujesz? Tak jak napisał @xyz96, jeśli zakupiłeś produkt od firmy, masz prawo odstąpić od umowy w ciągu 14 dni. W Twoim przypadku, jeśli jest to zamówienie z 02.07.2020 r., to jak najbardziej ten termin jest zachowany.
@_HolaOla_ Te informacje umieszczone są w załącznikach które otrzymałem w e-mailu potwierdzającym zakup. W panelu "o sprzedającym" znajduje się informacja że to firma.
@jarokowalcz W takim razie masz prawo do zwrotu w ciągu 14 dni bez względu na przesłane informacji. Wyślij mailem pisemne oświadczenie o rezygnacji z zakupu, podaj tam swoje dane, dane firmy, numer aukcji, numer konta do zwrotu wpłaty, wydrukuj to samo oświadczenie i włóż do paczki ze zwracanym towarem i odeślij sprzedawcy. Wcześniej możesz w Dyskusji zapytać go o adres do zwrotu przesyłki. W Dyskusji, ponieważ prawdopodobnie będzie stwarzał problemy, a wtedy poprosisz tam pracownika Allegro o pomoc. https://allegro.pl/dyskusje/nowa
@jarokowalcz Dziękuję, tak jak pisałam wcześniej, zakupiłeś produkt od firmy, więc w terminie 14 dni, masz prawo do odstąpienia od umowy. Możesz to zrobić klikając w dane zamówienie, a następnie używając przycisku "zwróć część lub całość zakupu". Koszt odesłania przedmiotu spoczywa na Tobie, chyba że Sprzedający zgodził się je ponieść lub nigdzie nie poinformował o konieczności poniesienia tych kosztów. Sprzedający powinien zwrócić Ci środki przy użyciu takiego samego sposobu, w jaki doszło do zapłaty.
Jeśli to zakup od firmy, zwrot bez podania przyczyny (odstąpienie od umowy) jest możliwy w ciągu 14 dni. Reklamacja w ciągu 2 lat.
Jeśli to zakup od osoby prywatnej, zwrot bez podania przyczyny nie jest możliwy, a reklamować wady i niezgodności z opisem można w ciągu 2 lat. Dowodem zakupu może być cokolwiek, wydruk aukcji, dowód wpłaty itp.
Sprzedawca gapa bo nie napisał, że kupujący zwraca na swój koszt. Zatem musi oddać wszystko co zapłaciłeś plus koszty twojego nadania zwrotu do niego.
Takie tam kruczki.